Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Nedēļas laikā Rīgā konstatēti 137 pārkāpumi par savlaicīgu sniega nenotīrīšanu

Pēdējās nedēļas laikā pašvaldības policija un pilsētas administratīvās inspekcijas uzrakstījušas 137 protokolus, kuros fiksēti pārkāpumi par savlaicīgi nenotīrītām ietvēm un ēku jumtiem. Apmēram 50 īpašnieki brīdināti telefoniski, informē Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Pašvaldības policija saņēmusi informāciju par 17 gūtām traumām, paslīdot uz netīrītām ietvēm. Viens sūdzība iesniegta par gūtu traumu no jumta krītoša ledus gabala dēļ. Pārkāpumi apstiprinājušies un lietvedība turpinās 12 gadījumos.

Kopš ziemas apstākļu iestāšanās pagājušā gada nogalē un šī gada sākumā Rīgā konstatēti gandrīz 900 pārkāpumi par sniega un apledojuma netīrīšanu. 

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs atgādina, ka gadījumā, ja iedzīvotāji gūst traumas vai viņiem rodas zaudējumi netīrītu ietvju vai ēku jumtu dēļ, tie var vērsties pret apsaimniekotājiem civiltiesiskajā ceļā. Par negadījumiem nekavējoties jāziņo konkrētai pilsētas rajona izpilddirekcijas administratīvajai inspekcijai vai pašvaldības policijai. Šo institūciju sastādīti protokoli var kalpot pamatu eventuālai kompensācijas piedziņai tiesiskā ceļā. 

Normatīvajos aktos noteiktais sods par savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma ir līdz 250 latiem fiziskām personām, bet juridiskām personām tas var sasniegt 1000 latus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas