Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Nekaunīgais autovadītājs, visticamāk, ir Rīgas reģiona policijas inspektors

Nekaunīgais autovadītājs, kurš tika nofilmēts viltus "valdības autobāzes" mersedesu noparkojot uz gājēju pārejas un nepieklājīgi izturoties pret apkārtējiem, visticamākais, ir policijas jaunākais inspektors Ainārs J., ziņo portāls pietiek.com.

Saskaņā ar pietiek.com rīcībā esošo informāciju nekauņa ar melno mersedesu ir Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes jaunākais inspektors Ainārs J., nevis Liepājas Pašvaldības policijas atpazītais Jānis Fugalis, kā vēstīts iepriekš. Turklāt Rīgas reģiona pārvaldes vadība, kā liecina neoficiāla informācija, vairākas dienas, jau neilgi pēc brīža, kad uzfilmētais materiāls parādījās portālā Diena.lv, ir bijusi lietas kursā par šo faktu, taču pagaidām nekādas darbības šajā sakarā nav veikusi.

Kad pietiek.com Rīgas reģiona pārvaldei sākotnēji jautāja, vai tajā strādā cilvēks, kas redzams pārvaldei nosūtītajā attēlā no uzfilmētā materiāla, pārvaldes preses pārstāvisToms Sadovskis atbildēja, ka to neesot iespējams noskaidrot. Pēc tam pietiek.com nosauca Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldei konkrētā inspektora vārdu un uzvārdu, un izrādījās, ka, kaut arī šāds jautājums nemaz nebija uzdots, pārvalde ir lietas kursā, ka runa ir par "iepriekš minēto Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju".

"Diemžēl šobrīd es nevaru ne apstiprināt, ne noliegt šo apgalvojumu, jo katrs fakts ir jāpārbauda. Rīgas reģiona pārvalde ir ieinteresēta noskaidrot šī notikuma faktiskos apstākļus, tādēļ policija aicina šī incidenta aculieciniekus vai ikvienu, kuram ir detalizēta informācija par notikušo, vērsties Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē ar iesniegumu, kurā ir norādīts incidenta norises vieta un laiks," pietiek.com sacīja Sadovskis.

Uz jautājumu, vai attēlā ir redzams nosauktais policijas darbinieks, Sadovskis paziņoja, ka to neesot iespējams droši apgalvot: "Diemžēl vadoties tikai pēc fotoattēla, kurā persona valkā cepuri ar nagu, no kura krīt ēna uz sejas, nav iespējams droši apgalvot, ka attēlā redzamā persona ir Jūsu minētais darbinieks."

Sadovskis gan nekomentēja pietiek.com rīcībā esošo informāciju, ka Rīgas reģionālās pārvaldes vadība mēģina noklusēt šo atgadījumu. Tas, cik zināms pietiek.com, izskaidrojams ar faktu, ka tādā gadījumā Aināra J. priekšniecība varētu nonākt nepatīkamā situācijā, skaidrojot, kā nav pamanījusi, ka jaunākais policijas inspektors ar 345 latu mēnešalgu "uz papīra" braukā ar privātfirmai piederošu mersedesu.

Ceturtdien pietiek.com ar iesniegumu par šiem faktiem vērsīsies pie Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža un iekšlietu ministra Riharda Kozlovska.

Jau ziņots, ka aprīļa beigās pie veikala Maxima Vecmīlgrāvī,  Augusta Dombrovska ielā 74, kāds nekaunīgs autovadītājs bija novietojis automašīnu Mercedes benz ( valsts numurs AA5632) tieši uz gājēju pārejas, pie ieejas veikalā.

Kā vēstīts, mersedess pieder AS Autobāze LVA, kas iepriekš publiski centās uzdoties par Latvijas valdības autobāzi, kura "jau vairākus gadus veiksmīgi nodrošina ar mūsdienīgu un modernu autoparku Latvijas Republikas Saeimu, ministrijas".

Kā liecina CSDD informācija, pēc šiem notikumiem uzņēmums Autobāze LVA nomainīja automašīnas valsts reģistrācijas numuru. Līdz ar to automašīna, kam līdz šim bija numurs AA5632, nu uz ielām būs atpazīstama pēc valsts reģistrācijas numura HV8495.

Pietiek.com vēstīja, ka joprojām nav skaidrs, kas ir Autobāzes LVA īpašnieki. Neoficiāli zināms, ka uzņēmuma saimnieks ir pelēkā biznesa aprindās labi zināmais uzņēmējs Nikolajs Rakickis (agrāk pazīstams ar uzvārdu Ribkins), savukārt policijas inspektors Ainārs J. esot labos draugos ar Rakicka dēlu.

Tikmēr Valsts kanceleja kategoriski norobežojusies no Autobāzes LVA publiskajiem apgalvojumiem, ka tā esot Latvijas Valdības Autobāze, un paziņojusi, ka vērsīsies Konkurences padomē un Patērētāju tiesību aizsardzības centrā "ar lūgumu veikt to kompetencē esošus pasākumus, lai nodrošinātu, ka tiek izbeigta šādas maldinošas informācijas sniegšana sabiedrībai".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas