Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Nelabprāt pieņem darbā cilvēkus, kas vecāki par 40 gadiem

Latvijas darba tirgū ir vērojama ļoti nepatīkama tendence - darba devēji   nelabprāt pieņem darbā cilvēkus, kas  vecāki par 40 gadiem, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Baiba Paševica.

"Jaunu, plaukstošu uzņēmumu – darba devēju acīs labs darbinieks ir vecumā līdz 40 gadiem. Tā ir ļoti nepatīkama tendence. Un to varam arī redzēt pēc mūsu statistikas, ka viņiem ir ļoti, ļoti sarežģīti iekārtoties darbā. Kaut gan bieži vien šie cilvēki ir ļoti atbildīgi un strādīgi,"  stāstīja Paševica.

Pēc viņas teiktā, problēmas iekārtoties darbā rada arī tas, kur šie cilvēki dzīvo. "Rīgā un tās apkārtnē atrast darbu tomēr ir vieglāk nekā citviet. Daudziem cilvēkiem ir problēma mainīt savu dzīves vietu. Daudzi ir arī psiholoģiski zaudējuši pārliecību par saviem spēkiem, lai arī viņu zināšanas reizēm ir krietni augstākā līmenī par jauniem cilvēkiem,"  atzina NVA vadītāja.

Paševica stāstīja, ka cilvēki vecumā virs 40 gadiem pat nevar pieradīt potenciālajam darba devējam savas spējas un pieredzi, jo nemaz netiek līdz darba pārrunām. "Diemžēl, bet paši darba meklētāji sarunās ar mums ir atzinuši, ka viņi nemaz netiek līdz darba intervijai. CV paskatās un redz, kāds ir viņu vecums, un šie cilvēki netiek pat izvērtēti, vai viņu prasmes atbilst darba devēja vajadzībām," atklāja Paševica.

Jau vēstīts, ka Latvijā augusta beigās bezdarba līmenis sarucis līdz 11,9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk, salīdzinot ar jūlija beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas