Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Nemiro uzdevis Latvenergo, Sadales tīklam un Augstsprieguma tīklam samazināt tēriņus

Ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) uzdevis AS Latvenergo, AS Sadales tīklam (ST) un AS Augstsprieguma tīklam (AST) samazināt tēriņus, informē ministra padomniece Beata Jonite.

Ar nolūku mazināt finansiālo slogu elektroenerģijas patērētājiem, paralēli priekšlikumu gatavošanai OIK problemātikas risināšanai, pēc Nemiro iniciatīvas 17. aprīlī noritēja pirmā elektroenerģijas sadales izmaksu mazināšanai izveidotās darba grupas tikšanās.

Darba grupā piedalījās ekonomikas ministrs, finanšu ministrs, AST valde, Latvenergo valde un ST valde.

"Sākotnējais uzdevums rast veidus, kā samazināt elektroenerģijas sadales izmaksas, tika uzdots Latvenergo padomei jau 2018. gada oktobrī, bet virzība ir bijusi ļoti lēna un neproduktīva. Tagad esam no jauna uzdevuši aktīvi strādāt pie savu tēriņu samazināšanas ne tikai Latvenergo, bet arī AST un ST. Kapitālsabiedrību valdes ir vērstas uz sadarbību, un mēs gaidīsim konkrētus priekšlikumu tuvāko nedēļu laikā," pauž Nemiro.

No uzņēmumu sniegtās informācijas varēja secināt, ka galvenokārt problēmas pamatā ir mazais iedzīvotāju blīvums Latvijas reģionos, kur lielos attālumos ir jāuztur tīkli, kas elektroenerģiju piegādā vien pāris saimniecībām vai ģimenēm. Ja Latvijā būtu lielāks elektroenerģijas patēriņš, tad maksa par kilovatstundu būtu mazāka.

Nemiro uzdeva AST, Latvenergo un ST uz nākamo darba grupas sanāksmi sagatavot aprēķinus, konkrētus priekšlikumus un darbības virzienus, ar kuru palīdzību varēs samazināt sadales tīklu daļas slogu Latvijas iedzīvotāju un uzņēmumu elektroenerģijas rēķinos. Nākamā darba grupa tiks sasaukta līdz maija beigām.

Top komentāri

edvinssilavs
e
Malacis Nemiro. Tāds ministrs vispār nav bijis Latvijā ! Sāk ierobežot izšķērdību un zagšanu.
rou
r
Un kurš ierobežos Saeimas, ministru un deputātu slogu? Kas ierobežos viņu nepārtraukto algu celšanu, dažādu kompensāciju izmaksu?
Antris
A
Drīz jau pajuks šitā valdība. Jo oligarhiem dikti nepatīk, ka viņus traucē šiverēties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas