Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

NEPLP Pirmajam Baltijas kanālam piemēro 1500 latu administratīvo sodu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) "Pirmajam Baltijas kanālam" (PBK) piemērojusi 1500 latu administratīvo sodu, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja NEPLP Informācijas centra vadītāja Sanita Blomniece.

Lēmums par administratīvā soda piemērošanu PBK, kas ietilpst mediju koncernā "Baltijas mediju alianse", tika pieņems šodien NEPLP sēdē.

Pēc Blomnieces teiktā, administratīvais sods PBK piemērots par konstatētajiem pārkāpumiem 2012.gada 20.maija un 10.jūnija pārraidēs un par nepatiesas informācijas sniegšanu programmas uzskaites žurnālā.

"Konstatētie pārkāpumi ir filmu un raidījumu netulkošana valsts valodā, kā arī krievu valodā ieskaņotu reklāmas bloku ievietošana latviešu valodā ieskaņotās filmās, seriālos un raidījumos," pastāstīja Blomniece.

NEPLP pārstāve paskaidroja, ka Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums paredz, ka raidījumos ievieto reklāmu raidījuma valodā vai valsts valodā.

"Pārkāpumi, kas saistīti ar filmu un raidījumu netulkošanu latviešu valodā, PBK programmā gada laikā konstatēti atkārtoti," norādīja Blomniece.

Savukārt "Baltijas mediju alianses" preses sekretārs Edžus Vējiņš, "Nozare.lv" informēja, ka par tālāko rīcību mediju koncerns lems pēc lēmuma saņemšanas no NEPLP.

Mediju koncerns "Baltijas mediju alianse" dibināts 1997.gadā. Pašlaik tas ir viens no lielākajiem plašsaziņas līdzekļu koncerniem Baltijas valstīs. Nozīmīgākais "Baltijas mediju alianses" uzņēmējdarbības virziens ir televīzija.

Mediju koncernā ietilpst TV kanāli PBK, "REN TV Baltija", "REN TV Igaunija", "Pirmais Baltijas muzikālais kanāls", "NTV Mir Baltic", kā arī nedēļas laikraksti "MK Latvija" un "MK Igaunija". Uzņēmuma struktūrvienības nodarbojas ar tās pārstāvēto TV kanālu izplatīšanu ciparu un kabeļoperatoru maksas tīklos un to interešu pārstāvniecību Baltijas valstīs. Koncernā ietilpst arī reklāmas pārdošanas kompānija "Baltijas mediju reklāma".

Mediju koncernam Baltijā ir 11 struktūrvienības, tajās strādā vairāk nekā 200 speciālistu. "Baltijas mediju alianses" centrālais birojs atrodas Rīgā, bet pārstāvniecības - Viļņā un Tallinā.

Koncerns vienādās daļās pieder rīdziniekam Solodovam un Krievijas iedzīvotājam Aleksejam Pļasunovam.

"Baltijas mediju alianses" apgrozījums 2011.gadā bija 13,3 miljoni latu, kas ir par 19,5% lielāks nekā 2010.gadā. Uzņēmuma peļņa aizvadītajā pārskata gadā veidoja 43 000 latu.

Savukārt NEPP ir neatkarīga pilntiesīga autonoma institūcija, kas atbilstoši savai kompetencei pārstāv sabiedrības intereses elektronisko plašsaziņas līdzekļu jomā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas