Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

NEPLP aicinājusi sākt diskusijas par vienotā sabiedrisko mediju ēkas būvniecību

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pagājušajā nedēļā aicinājusi atbildīgos ministrus sākt diskusiju par vienotā sabiedrisko mediju ēkas būvniecību, piektdien intervijā Latvijas Radio sacīja NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Viņš informēja, ka NEPLP pagājušajā nedēļā vērsusies pie kultūras ministra, finanšu ministra un arī ekonomikas ministra ar lūgumu sākt diskusiju par vienotā sabiedrisko mediju ēkas būvniecību.

Āboliņš atzīmēja, ka jauna ēka vienotajam sabiedriskajam medijam ir vitāli nepieciešama. 

"Ir pilnīgi skaidrs, ka gan Latvijas Radio, gan Latvijas Televīzijas ēkas ir mūsdienīgam medijam nepiemērotas. Tāpēc būtu tikai loģiski, ja tiktu atrasta iespēja uzbūvēt jaunu sabiedrisko mediju ēku," viņš sacīja.

Tāpat Āboliņš norādīja, ka aicinājums sākt diskusijas par vienotā sabiedrisko mediju ēkas būvniecību izteikts, jo Latvijā ir izskanējis, ka ekonomikas sildīšanai valsts varētu būvēt kādu no lielajām ēkām. "Mēs esam pārliecināti, ka tai noteikti būtu jābūt tieši vienotā sabiedriskā medija ēkai," teica NEPLP priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka šogad aprīļa beigās NEPLP loceklis Jānis Eglītis Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē norādīja, ka, pēc sākotnējām sarunām ar Kultūras ministriju, ļoti optimistiskā scenārijā sabiedrisko mediju jaunās ēkas celtniecība varētu prasīt trīs gadus.

Savukārt martā Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Ritvars Jansons (NA) žurnālistiem pauda, ka sabiedriskajiem medijiem plānotajai jaunajai ēkai no Eiropas Savienības nākamā daudzgadu budžeta līdzekļiem plānots piesaistīt 40 miljonus eiro. 

 

Top komentāri

Tālis
T
Jāceļ, jācērt utt. - kur lai liek naudu, kas radusies pandēmijā?
Kuzja bez Mura
K
Vai tad LTV un Latvijas Radio ir bezpajumtnieki, un kāds sakars tehniskajam nodrošinājumam ar jaunas ēkas celtniecību? Vienīgais ieguvums varētu būt kāposts NEPLP no vienotās sabiedrisko mediju ēkas būvniecības.
Sildīšana
S
Vitāli - tātad izdzīvošanas jautājums. Bagātā valstī katram kantorim sava jauna ēka. Kamēr VNĪ pārziņā esošie nami stāv tukši un tiek tirgoti par sviestmaizi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas