Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

NEPLP priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja saņem 100 eiro sodu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 100 eiro naudas sodu Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietniecei Aijai Dulevskai, kura apstiprinājusi atmaksai auto izmantošanas izdevumus, kas nav bijuši saistīti ar dienesta pienākumu pildīšanu, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Dulevska, apstiprinot atmaksai transporta pakalpojumu izdevumus padomei, kuri nav saistīti ar padomes valsts amatpersonas dienesta, darba, amata pienākumu pildīšanu, neievēroja Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumā noteiktos autotransporta izmantošanas noteikumus.

Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likums noteic, ka publiskas personas īpašumā, valdījumā vai lietošanā esošais autotransports, tostarp operatīvais transports, izmantojams tikai dienesta, darba vai amata pienākumu pildīšanai.

Autotransporta lietošana darba vajadzībām ir tāda autotransporta lietošana, kas nepieciešama amatpersonas vai darbinieka darba pienākumu pildīšanai, nodrošinot publiskas personas vai publiskas personas institūcijas iestādes funkciju izpildi, norāda KNAB.

Kā atbildību mīkstinošu apstākli KNAB ņēma vērā to, ka Dulevska atzīst izdarīto pārkāpumu.

Par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu rīkoties ar valsts vai pašvaldības mantu neievērošanu KNAB Dulevskai piemēroja 100 eiro naudas sodu, ko viņa jau septembrī ir samaksājusi.

Dulevska šobrīd ir padomes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja. Viņa nav vienīgā no padomes, kas bija nonākusi KNAB redzeslokā. LETA jau ziņoja, ka janvārī KNAB par amata savienošanas ierobežojumu pārkāpšanu piemēroja 250 eiro naudas sodu toreizējam padomes loceklim Gintam Grūbem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas