Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

NEPLP vidū nopietnas domstarpības jautājumā par sabiedriskā medija koncepciju

Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu starpā vērojamas nopietnas domstarpības par jauno sabiedriskā medija koncepciju.

Padomes priekšsēdētājs Ainārs Dimants un par koncepcijas izstrādi atbildīgais Gints Grūbe uzskata, ka valdība koncepciju noraidīja izteikti politiski iemeslu dēļ, savukārt padomes priekšsēdētāja vietniece Aija Cālīte Dulevska atzīst, ka tas ir bijis pareizs solis un valdības locekļu iebildumi ir bijuši absolūti pamatoti. 

"Tas, ka sabiedriskā medija koncepciju valdība noraidīja un atdeva atpakaļ izskatīšanai Saeimā, bija pareizs lēmums, neredzu tur nekādus politiskus iemeslus," portālam Diena.lv apgalvoja  NEPLP priekšsēdētāja vietniece Aija Cālīte Dulevska.

Savukārt atbildīgais NEPLP loceklis par jaunā sabiedriskā medija koncepcijas izstrādi Gints Grūbe portālam Diena.lv norādīja: "Koncepcijas noraidīšanas iemesli ir politiski. Nepiekrītu, ka koncepcija būtu noraidīta padomes slikti izdarīta darba dēļ. Galu galā koncepcijas izstrādē piedalījās 200 eksperti, tā tika saskaņota ar visām ministrijām. Arī tiekoties ar Nacionālās Apvienības frakciju, dzirdēju tikai vispārīgas bažas, nevis konkrētus pārmetumus."

A.Cālīte Dulevska gan atzina: "Klausoties tiešraidē valdības sēdi, mani pilnībā pārliecināja tieslietu ministra Jāņa Bordāna (NA) iebildumi un argumenti, kādēļ koncepciju nevajadzētu apstiprināt un tā būtu nododama Saeimas apakškomisijai."

G.Grūbe uzskata: ja ar sabiedriskā medija koncepcijas izstrādi nodarbosies Saeimas apakškomisija, tad faktiski tā pārņems NEPLP funkcijas, un process kļūs politisks. G.Grūbe arī atzina: koncepcijas nepieņemšana valdībā ir politiskas neuzticības izteikšana padomei. Jautāts, vai tādā gadījumā sagaidāma padomes locekļu atkāpšanas no amata, G.Grūbe bilda, ka vispirms jāsagaida MK lēmums. 

NEPLP mājas lapā padomes priekšsēdētāja Ainars Dimants koncepcijas noraidīšanu ir vērtējis šādi: "Gluži vai ik dienas atsevišķi politiskie spēki nāk klajā ar arvien jauniem ieganstiem, lai koncepcijas pieņemšanu atliktu un, kā liecina jaunākās ieceres, nodotu to “uzlabošanai” īpašā Saeimas apakškomisijā. Diemžēl ir pamats aizdomām, ka aiz mainīgajiem politiķu lozungiem par atbalstu “viedokļu daudzveidībai”, “politiskajai neatkarībai” vai kultūrai patiesībā slēpjas vēlme pakļaut LSM veidošanas procesu politiskai kontrolei.” 

Noraidītās sabiedriskā medija koncepcijas izstrāde ir izmaksājusi 80 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas