Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

NEPULBICĒT:Remontdarbu trokšņu dēļ Brīvības ielā varētu uzcelt pat miroņus

Jau vairāk nekā divas nedēļas Brīvības ielā 274 notiek siltumtrases remontdarbi. Diemžēl iedzīvotāju prieku par gaidāmajiem uzlabojumiem aptumšojis strādnieku darba laiks. "Visu saprotam un paciešam, tomēr darbinieki strādā arī naktīs un liekas, ka šis troksnis varētu pamodināt pat mironi," portālam Diena.lv raksta kāds Teikas iedzīvotājs.

Viņš atzina, ka trokšņošana notikusi gan pagājušā, gan vēl vienu nedēļu iepriekš. Pagājušā nedēļā divas dienas pēc kārtas diennakts gaišajā laikā remontdarbi nenotika, bet ap plkst. 21 sākās darbi. "Divpadsmitos naktī brigāde ar lāpstām sāka šķūrēt asfaltu. Tas notika tik ilgstoši un monotoni, ka tā var pamodināt arī mironi," sacīja lasītājs. Iedzīvotājs, lai sūdzētos par naktsmiera traucēšanu, sauca arī policiju, bet Rīgas Pašvaldības policisti atbildēja, ka viņi notikuma vietā bijuši jau trīs reizes un neko nevarot izdarīt, jo darbu veicējiem ir izsniegta Rīgas domes atļauja, kas pieļauj pārsniegt pieļaujamo trokšņu līmeni diennakts tumšajā laikā.

"Amatpersonu nolaidībai nav robežu. Viņi "mācās" no kļūdām, izdod atļaujas mocīt cilvēkus. Visi pārējie iesaistītie būvnieki mierīgi tiek galā pa dienu, bet šie daži pa dienu neko nedara, bet naktis cilvēkiem pārvērš par elli," sūrojās Teikas iedzīvotājs.

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis norādīja, ka būvdarbu pasūtītājs ir Rīgas siltums, bet izpildītājs SIA Lock Širs. U.Vidauskis uzsvēra, ka ne būvnieki, ne Rīgas siltums nebija saņēmis no domes atļauju, kas atļauj pārsniegt pieļaujamo trokšņu līmeni diennakts tumšajā laikā. Viņš piebilda, ka Rīgas dome šādu atļauju izsniedz, ja trokšņošanai ir objektīvi iemesli, un tad arī brīdina iedzīvotājus. "Šajā gadījumā tā nav bijis. Rīgas siltums vienkārši bija piezvanījis Rīgas domes diennakts sekretārei un vienkārši informējuši, ka trokšņos. Viņi uzskata, ka visu pareizi izdarījuši," sacīja U.Vidauskis. Rīgas dome, lai noskaidrotu kādēļ viss tā noticis, ar jautājumiem griezies gan pie Rīgas siltuma, gan pie darba izpildītājiem.

Uz jautājumu, kādēļ Rīgas dome nesoda pārkāpējus, U.Vidauskis atbildēja, ka tas ir klasisks sabiedriskās kārtības pārkāpums un sodīt šajā gadījumā drīkst tikai Pašvaldības policija.




Jana Roze, Rīgas siltums

Mēs iedzīvotājiem neesam saņēmuši Teikas rajons un tie jautājumi ir būvdarbu uzņēmējam un cik mēs zinām - maģistrāles rekonstrācijas darbi tiek darīti saskaņā ar termiņiem. Būvdarbu izpildītāji ir , aizvakar vēsās bez tabu nekādi signāli nav bijuši, nezinājām, ka traucē iedzīvotājiem, pēc tā, ka Bez Tabu interesējās, mēs vēršamies pie būvuzņēmēja un norādījām, lai viņi attiecīgi sakaŗto darbus, lai nettraucē iedzīvotājiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas