Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Nerod kompromisu par Jūrmalas alternatīvās skolas likteni

Arī šodien notikušajā sanāksmē par Jūrmalas alternatīvās skolas (JAS) nākotni Jūrmalas dome (JD) neatkāpās no savām pozīcijām — vai nu Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) panāk, ka tiek pilnībā atlaista JAS nomas maksa, kas jāmaksā par IZM kapitālsabiedrības Bulduru dārzkopības vidusskolas telpām, vai arī JAS tiks pārcelta uz Lielupes vidusskolas telpām. Pašvaldību lietu ministrijā notikušās sanāksmes noslēgumā visas puses bija nonākušas tieši turpat, kur bija tās sākumā, proti, katra palika savās pozīcijās un joprojām nav skaidrības, kas ar JAS notiks jaunajā mācību gadā.

Jūrmalas mērs Romualds Ražuks (PS) pauda pārsteigumu par divu ministriju iesaistīšanos vienas skolas pārcelšanas jautājumā un norādīja, ka atkāpe no JD lēmuma iespējama tikai, ja tiks atlaista JAS nomas maksa. Pašlaik domei viena JAS skolēna uzturēšana izmaksājot vairāk kā citu Jūrmalas skolu skolēnu uzturēšana, kas nozīmējot, ka JAS tiekot uzturēta uz citu Jūrmalas skolēnu rēķina. «Neredzu morālas tiesības atņemt nabagiem un atdot bagātiem,» teica R.Ražuks.

Pret to iebilda JAS skolēnu vecāki, kuri norādīja, ka JD, pieņemot lēmumu, operējusi ar neprecīziem skaitļiem, jo būtiskas atšķirības starp skolēnu izglītošanas izmaksām JAS un citās Jūrmalas izglītības iestādēs neesot.

IZM valsts sekretārs Mareks Gruškevics norādīja, ka IZM ieskatā šobrīd nav iespējams pārcelt JAS, jo tad JAS vairs nebūšot iespējas īstenot alternatīvās izglītības metodes. Turklāt centralizēto eksāmenu rezultāti liecinot par to, ka JAS metodes ir veiksmīgas, jo tie ir vieni no augstākajiem valstī. Pēc M. Gruškevica domām, lemjot par skolas likteni, vispirms jāvadās pēc izglītības kvalitātes apsvērumiem, taču JD par to neesot gatava runāt un uztraucoties tikai par finansiālo ietaupījumu. Nākamnedēļ notikšot vēl viena «pēdējās cerības sanāksme» starp visām iesaistītajām pusēm.

«Ja visi striķi trūks», IZM esot gatava rast kompromisu un rēķināt, vai pastāv kādas iespējas atteikties no JAS nomas maksas par BDV telpām, taču tā M. Gruškevica ieskatā būtu sponsorēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas