Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Netīrīto ceļu dēļ mediķiem pacienti jānogādā līdz mašīnai pat ar ragaviņām

Vidzemē, Latgalē un Rīgā neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) mediķiem nākas brist pa sniegu, lai nokļūtu pie pacientiem un sniegtu palīdzību. Dienesta automašīnas mēdz iestigt, taču ārsti izmanto visas alternatīvas, lai piekļūtu sasirgušajiem iespējami ātrā laikā.Mediķiem jāpārvar aizputinātie ceļi kājām līdz pat 500 metru.

NMP dienesta pārstāve Laura Bundule Dienai teica, ka ziemas laiks mazāk kaitē Kurzemes reģiona darbiniekiem, jo no šī apvidus pēdējo divu nedēļu laikā nav konstatēts neviens iestigšanas gadījums vai nespēja nokļūt līdz pacientam.Pagājušajā piektdienā sniegs apgrūtinājis daudzu mediķu darbu – ārsti Dagdas pusē pacienti aizgājuši līdz automašīnai ar ragaviņām. Savukārt Rēzeknes novada Mākoņkalna pagastā līdz dienesta transportam pacienti nesuši ar nestuvēm gan mediķi, gan radinieki.Līdzīgas grūtības bijušas arī turpmākajās dienas. Latgales pusē, Svētes pagastā, kad mediķi sapratuši, ka nespēs piekļūt slimnieka mājām, pacienta radinieki izbraukuši ceļu ar apvidus automašīnu.Svētdienas vakarā NMP dienests saņēma izsaukumu par kādu 57 gadus vecu vīrieti no Kazdangas pagasta. Sniega dēļ Aizputes brigāde iestiga septiņus kilometrus no slimnieka mājām, tādēļ otra brigāde pārņēma izsaukumu. Brigāde ieradās 38 minūtes pēc sākotnējā izsaukuma un 19 minūtes pēc pārņemšanas. Vīrietim bija akūts infarkts un mediķi konstatēja pacienta nāvi. NMP dienesta pārstāve L.Bundule skaidro, ka situācija pārrunāta ar brigādes darbiniekiem un nevar apgalvot, ka cilvēks būtu glābts, ja nelaime notiktu citā gadalaikā. "Grūti pateikt, vai laika apstākļi bija izšķirošais faktors," apgalvo L.Bundule. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas