Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

No Bolt Drive lietotnes Latvijā līdz šim izslēgti vairāk nekā 1000 pārgalvīgi autovadītāji

Kopš 2022.gada septembra, kad koplietošanas nomas pakalpojumu sniedzējs "Bolt" sāka pakalpojuma sniegšanu Latvijā, no "Bolt Drive" lietotnes izslēgti vairāk nekā 1000 pārgalvīgi autovadītāji, aģentūru LETA informēja "Bolt" pārstāvji.

Kompānijas pārstāvji skaidro, ka "Bolt" stratēģija ietver gan preventīvus pasākumus, gan problemātisko un pārgalvīgo autovadītāju sodīšanu. Par pirmo pārkāpumu, piemēram, ātruma pārsniegšanu, lietotājam tiek nosūtīts brīdinājums. Savukārt, ja pārkāpumi turpinās, tiek piemēroti stingrāki pasākumi, kas var novest pie lietotāja neatgriezeniskas bloķēšanas no platformas.

Tāpat "Bolt Drive" ir ieviesis stingrākus sodus lietotājiem par ātruma pārkāpšanu, tos nosakot līdz 250 eiro apmērā.

Vienlaikus uzņēmums turpina sadarbību ar Valsts policiju, savstarpēji apmainoties ar noderīgu informāciju un organizējot pārbaudes, lai palīdzētu aizturēt satiksmes noteikumu pārkāpējus un izglītotu lietotājus par nomas automašīnu izmantošanu. Autovadītāji, kuri ir izraisījuši avārijas, ir pieķerti braucam alkohola vai citu vielu reibumā, vai ir ļāvuši personīgo profilu izmantot trešajām personām, tiek neatgriezeniski bloķēti no platformas.

Kompānijā piebilst, ka pavisam jauni "Bolt Drive" transportlīdzekļi ir aprīkoti ar papildu modernām drošības sistēmām, piemēram, ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu, līnijas maiņas brīdinājuma sistēmu, sadursmes noteikšanas sistēmu un citām. Tāpat transportlīdzekļi ir aprīkoti ar telemetrijas sistēmu, kas uzrauga lietotāju braukšanas paradumus.

"Bolt Drive" vadītājs Latvijā Edvīns Kažoks norāda, ka kopumā satiksmes negadījumu skaits, kuros iesaistītas "Bolt Drive" automašīnas, ir neliels. "No statistikas varam secināt, ka negadījumi, kurus izraisījuši "Bolt Drive" lietotāji, notiek 0,01% no visiem braucieniem. Galvenokārt tie ir negadījumi, ko izraisa lietotāju neuzmanība, kārtīgi neizvērtējot apkārtējo vidi un blakus esošos šķēršļus, piemēram, novietojot automašīnu atpakaļgaitā vai mainot braukšanas joslas," viņš piebilst.

Kažoks skaidro, ka negadījumu procentuālais īpatsvars gadu laikā kopumā ir saglabājies nemainīgs, bet ir samazinājies smago negadījumu skaits, kuru rezultātā automašīnas ir nepieciešams norakstīt. "Salīdzinot ar pagājušo gadu un automašīnu klāsta pieaugumu, braucienu skaits ir palielinājies par apmēram 40%, taču to automašīnu skaits, kas bojājumu dēļ jānoraksta, šogad ir sarucis par apmēram 20%," viņš min.

"Bolt Drive" koplietošanas automašīnas patlaban pieejamas klientiem Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Jūrmalā, Baltezerā, Ādažos, Carnikavā, Garciemā, Salaspilī, Ķekavā, Baložos, Medemciemā, Jaunmārupē, Vecāķos, Ikšķilē, Ogrē, Tukumā, Vangažos, Garkalnē, Siguldā, Olainē, Jelgavā un Baldonē.

Jau ziņots, ka "Bolt" 2013.gadā Igaunijā izveidoja Markuss Villigs, kuram pašlaik kompānijas kapitālā pieder 17,05%. Grupu veido vairāki desmiti uzņēmumu, kuru māteskompānija "Bolt Technology" ir visu "Bolt" lietotņu intelektuālā īpašuma turētāja. Lielāko daļu izpētes un izstrādes darba saistībā ar intelektuālo īpašumu notiek Igaunijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas