Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

No amata atbrīvo Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāju Vircavu

Rīgas domes pagaidu administrācija ceturtdien vienbalsīgi lēma pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar no amata atstādināto Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāju Ingusu Vircavu.

Viņš būvvaldi vadīja kopš 2012.gada. Pēdējos mēnešus būvvaldes priekšnieka pienākumus pildīja Jānis Belkovskis, kurš šos darbus turpinās veikt arī turpmāk.

Pašvaldība Vircava darba tiesisko attiecību izbeigšanu iesniedza arī saskaņošanai arodbiedrībai LABA, kuras biedrs ir Vircavs. 

Biedrības viedokli dome vēl nav saņēmusi, taču, ja tās atzinumus būs negatīvs, dome ir gatava savu lēmumu aizstāvēt arī tiesā.

Kā ziņots, nedēļas sākumā pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics Vircavam izteica rājienu par iepriekš ierosināto pārkāpuma lietu, taču vienlaikus atkārtoti atstādināja viņu no amata par citiem pārkāpumiem, kas saistīti ar pašvaldības mantas izšķērdēšanu.

Lēmums ir saistīts ar Vircava pārkāpumiem personiska labuma gūšanai un pašvaldības mantas izšķērdēšanu, proti, prettiesiskā būvvaldes dienesta autotransporta sistemātiskā un ilgstošā izmantošanā privātām vajadzībām, neatlīdzinot ne autotransporta lietošanas izmaksas, ne šiem privātajiem braucieniem izlietotās degvielas izmaksas.

Tāpat konstatēts, ka Vircavs privātajiem braucieniem kā autovadītājus ir izmantojis būvvaldei pakļautos darbiniekus bez viņu rakstveida piekrišanas un dažos gadījumos pat pret viņu gribu, liekot viņiem ārpus noteiktā darba laika pildīt autovadītāja pienākumus, par virsstundām maksājot no pašvaldības līdzekļiem.

Tāpat Vircavu no amata februāra sākumā atstādināja tā brīža Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR). Pēc Burova teiktā, viņš bija saņēmis no būvvaldes darbiniekiem sūdzības par Vircava darbu, tādēļ viņa darba izvērtējumam tika piesaistīta domes Ētikas komisija.

Vircavs viņam veltītos pārmetumus noraidīja gan februārī, gan arī pēc tam, kad jaunas sūdzības par viņu saņēma Balševics. 

"Nepiekrītu izteiktajiem pārmetumiem un tas ir acīmredzami, ka tiek meklēti jebkādi, pat visfantastiskākie apgalvojumi, lai mani atlaistu no ieņemamā amata un turētu pēc iespējas tālāk no būvvaldes. Šis pagaidu administrācijas lēmums vistiešākajā veidā ir saistīts ar iepriekš Rīgas domes gada sākumā pieņemto lēmumu par atstādināšanu," sacīja Vircavs. 

 

Top komentāri

Vircavam nesmuks uzvārds,
V
toties skaists skats.
Dans Robalds
D
To vajadzēja izdarīt jau pirms Zolitūdes Maximas sabrukšanas.
Gaitiņu Tenis
G
Katram pasākumam, kā sacīt jāsaka, ir savs sākums un savs gals.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas