Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

No darba atbrīvoti pirmie 200 Liepājas metalurga strādnieki

Ceturtdien sākusies finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma Liepājas metalurgs (LM) darbinieku atlaišana, un pirmajā dienā darba attiecības pārtrauktas ar 200 cilvēkiem, aģentūru LETA informēja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Liepājas filiāles vadītāja Dace Baumane.

No darba atbrīvotajiem cilvēkiem izsniegtas maršruta lapas, kurās norādīts, kad viņam jāierodas NVA filiālē, lai reģistrētos bezdarbniekos. Piektdien NVA jāierodas 99 bijušajiem LM darbiniekiem, piebilda Baumane. "Kādi desmit cilvēki ir pateikuši, ka viņiem jau ir darbs un viņi bezdarbniekos nereģistrēsies. Tāpat starp jau atlaistajiem darbiniekiem ir vairāki pensionāri, kuri nenāks pie mums," informēja NVA Liepājas filiāles vadītāja.

No ceturtdienas LM telpās katru dienu, kamēr turpināsies darbinieku atlaišana, dežurēs divi NVA darbinieki, kuri katram no atlaižamajiem izsniegs maršrutu lapas, kad šim cilvēkam ir jāierodas NVA filiālē. Vaicāta, vai NVA darbinieki spēs apkalpot visus no darba atbrīvotos strādniekus, Baumane sacīja: "Ir jātiek galā. Pieturoties pie tās kārtības, kādu esam izstrādājuši sadarbībā ar uzņēmuma personāldaļu, visam vajadzētu būt kārtībā.".

Kā ziņots, tuvākā mēneša laikā tiks atlaisti aptuveni 1500 LM darbinieki. "Līdz mantas pārdošanai plānots saglabāt darba tiesiskās attiecības ar ne vairāk kā 300 darbiniekiem - tas nepieciešams, lai nodrošinātu mantas saglabāšanu un nepasliktinātu nozīmīgāko pamatlīdzekļu stāvokli," sacīja  LM maksātnespējas administrators Haralds Velmers. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas