Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No nākamās nedēļas klātienes mācības varēs rīkot 50 pašvaldībās

No nākamās pirmdienas 1.-6.klases un 12.klases, kā arī 7.-9.klases un 10.-11.klases pēc rotācijas principa klātienē varēs mācīties 50 epidemioloģiski drošajās pašvaldībās, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) aktuālākie dati.

"Drošo pašvaldību" sarakstā ierindojušies Aizputes, Alojas, Alsungas, Amatas, Apes, Auces, Bauskas, Beverīnas, Brocēnu, Burtnieku, Cēsu, Dagdas, Dundagas, Durbes, Engures, Ērgļu, Ilūkstes, Jaunjelgavas un Jaunpiebalgas novadi.

Kā epidemioloģiski drošas pašvaldības klātienes mācībām skolām kvalificējušās arī Jēkabpils, Kandavas, Kokneses, Līgatnes, Mazsalacas, Mālpils, Mērsraga, Neretas, Pārgaujas, Pāvilostas, Priekules, Priekuļu, Raunas, Rojas, Rucavas, Rugāju, Rundāles, Salacgrīvas, Saldus, Sējas, Siguldas, Skrundas, Strenču, Tērvetes, Valkas,  Vārkavas,  Ventspils un Viesītes novadi.

Savukārt no lielajām pilsētām klātienes mācības skolās varēs rīkot Jēkabpilī, Valmierā un Ventspilī.

Jaunais "drošo pašvaldību" saraksts stāsies spēkā no nākamās pirmdienas, 12.aprīļa.

LETA jau ziņoja, ka šonedēļ 12.klašu skolēni visā valstī divreiz nedēļā var doties uz skolu un mācīties klātienē, savukārt visām pārējām klasēm iespēja mācīties klātienē dota vien epidemioloģiski drošajās pašvaldībās, paredz Ministru kabineta lēmums.

Lai sagatavotos maijā gaidāmajiem centralizētajiem eksāmeniem, 12.klašu skolēni varēs mācīties klātienē ne vairāk kā divas dienas nedēļā visā valstī neatkarīgi no Covid-19 saslimstības rādītājiem. Apmēram 20 000 vidējās izglītības beidzēju tā būtu iespēja pārliecināties par savām zināšanām pirms eksāmeniem. Skolēni tiks testēti, ievēros visus epidemioloģiskās drošības prasības un nepārklāsies "drošajās zonās" skolā ar jaunākajām klasēm.

Savukārt tikai epidemioloģiski drošajās pašvaldībās klātienes mācības varēs atsākt 1.-6.klašu skolēni, kā arī pēc rotācijas principa 7-9. un 10.-11.klases. Testēšana tiks nodrošināta tikai izglītības iestādes nodarbinātajiem.

Mācības klātienē minētajām klasēm varēs rīkot, ja kārtējās kalendāra nedēļas otrdienā 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju konkrētās pilsētas vai novada administratīvajā teritorijā nepārsniedz slieksni 200 un epidemioloģiskie apstākļi liecina par drošāku situāciju administratīvajā teritorijā.

SPKC reizi nedēļā ceturtdienās publicēs oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" to pilsētu un novadu sarakstu, kuros SPKC ieskatā rādītājs atbilst tādam līmenim, lai īstenotu klātienes mācības 1.-6. un 12.klasē, kā arī rotācijas kārtībā 7.-9. un 10.-11. klasē.

Atsevišķos gadījumos, ievērojot epidemioloģiskos apstākļus, mācību procesu klātienē varēs organizēt arī tad, ja 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniegs slieksni 220, kā arī pēc situācijas izvērtējumā - nepārsniegs slieksni 250.

Pie saslimstības rādītāja 250, SPKC papildus vērtēs pēc vairākiem epidemioloģiskiem kritērijiem, to skaitā jaunatklāto Covid-19 gadījumu ģeogrāfiskais sadalījuma, to sasaistes ar konkrētām iestādēm, uzņēmumiem, mājsaimniecībām, pasākumiem. Vienlaikus vērtēs iespējamo ietekmi uz izglītības procesa organizāciju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas