Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus

No nākamās nedēļas vidus laikapstākļi sāks uzlaboties

Tuvākajās dienās saglabāsies lietains un vējains laiks, bet no nedēļas vidus laika apstākļi sāks uzlaboties, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Nedēļas pirmajā pusē laiks būs vēss, lietains un vējains - saule mīsies ar mākoņiem, kas brīžiem nesīs lietu, bet piekrastē gaidāms brāzmains vējš, tomēr darba nedēļas otrajā pusē atmosfēras spiediens sāks pakāpeniski paaugstināties, tādēļ laika apstākļi uzlabosies - nokrišņi mitēsies un kļūs par dažiem grādiem siltāk.

LVĢMC vēsta, ka laika apstākļus mūsu teritorijā patlaban nosaka ciklons ar centru virs Skandināvijas. Svētdienas nakts stundās no rietumiem pāri Latvijas teritorijai virzījās ar ciklonu saistīta oklūzijas fronte, kas gandrīz visā valsts teritorijā ienesa nokrišņus - intensīvākie nokrišņi tika reģistrēti valsts rietumos, kur Ventspils un Rucavas novērojumu stacijās nolija 11 milimetri. Dienvidaustrumu, dienvidu vējš naktī iegriezās no dienvidrietumiem, rietumiem un pastiprinājās, brāzmās sasniedzot 15-17 metrus sekundē. Vietām vējš sev līdzi nesa arī postījumus - ir ziņas par nolauztiem koku zariem, iespējams, vējš nesis pa gaisu arī vieglākus priekšmetus.

Jaunās nedēļas sākumā laika apstākļus joprojām noteiks ciklonu darbība un salīdzinoši vēsa gaisa masa. Saule mīsies ar mākoņiem un pirmdien vietām uzlīs, savukārt, naktī uz otrdienu lietus gaidāms galējos austrumu rajonos, bet otrdienas pēcpusdienā - rietumu un centrālajos rajonos. Pūtīs lēns līdz mērens, piekrastē līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 metriem sekundē. Vējš pakāpeniski pierims un jau otrdien pūtīs lēni līdz mēreni no dienvidu puses. Diennakts tumšajās stundās gaisa temperatūra pieturēsies +5…+11 grādu robežās, vien piekrastē būs par dažiem grādiem siltāk. Dienās gaiss iesils līdz +16….+21 grādam.

Darba nedēļas otrajā pusē atmosfēras spiediens sāks pakāpeniski paaugstināties. Vēl trešdien lielākajā daļā valsts līs, tomēr ceturtdien un piektdien nokrišņu daudzums mazināsies un lietus gaidāms tikai atsevišķos rajonos. Turpinās pūst lēns līdz mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas trešdien pēcpusdienā jūras piekrastē atkal kļūs brāzmains. Ceturtdien vējš pierims un pa dienu iegriezīsies no ziemeļu puses. Gaisa temperatūra naktī atdzisīs līdz +8…+15 grādiem, bet dienās iesils līdz +14…+22 grādiem, siltāks laiks gaidāms valsts austrumu daļā.

Brīvdienās sinoptiskā situācija turpinās uzlaboties - laiks kļūs sauss, biežāk spīdēs saule un gaisa temperatūra par pāris grādiem paaugstināsies, prognozē LVĢMC.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas