Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

No piecām mājām Dunavas pagastā jābrauc ar laivu

Straujā ūdens līmeņa celšanās Daugavā trešdien appludinājusi vairākas pļavas un ceļus Jēkabpils novada Dunavas pagasta teritorijā, bet piecas viensētas ar 15 iedzīvotājiem ūdens ir atgriezis no ārpasaules - no turienes var izkļūt tikai ar laivu, _Dienai _pastāstīja Dunavas pagasta pārvaldnieks Andris Baltaruņķis.

Applūduši trīs kilometri pagasta ceļa, šobrīd apdraudēts ir arī valsts nozīmes ceļš Jēkabpils – Ilūkste.  

Pagaidām cilvēki no mājām netiekot evakuēti, jo ūdens līmenis pie namiem nav augsts. Namu iemītnieku drošība nav apdraudēta, arī lauksaimniecības tehnika jau laikus ir nogādāta drošākā vietā, un iedzīvotāju rīcībā ir arī laivas. Ja būs nepieciešams, pagasta pārvalde gatava nodrošināt palīdzības sniegšanu un pārtikas piegādi ar motorlaivas palīdzību.

Applūdušajās mājās dzīvo arī trīs skolas vecuma bērni, kuriem patlaban ir brīvdienas, taču, kā bažījas pārvaldnieks, lielākā ūdens celšanās varētu būt tieši pēc Lieldienām, kad bērniem jādodas uz skolu.

Ūdens līmenis Daugavā pirms Līvāniem sācis strauji paaugstināties trešdien pēcpusdienā, jo pa Daugavu virzās ledus un palu ūdeņi no Baltkrievijas teritorijas.

Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Kraukle Dienai pastāstīja, ka Līvānos situācija pagaidām mierīga, kaut arī Dubnas un Daugavas ūdens līmenis ir augsts un glābšanas dienestu speciālisti ir gatavi arī Lieldienās sagaidīt palu ūdeņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas