Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

No šodienas iespējams nobalsot EP vēlēšanās

Latvijā trešdien sākas iepriekšējā balsošana Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Iepriekšējā balsošana šodien notiks no plkst.17 līdz plkst.20, savukārt ceturtdien no plkst.9 līdz plkst.12, bet piektdien no plkst.10 līdz plkst.16. 

Iepriekš vēlētāji varēs balsot savā vai citā vēlēšanu iecirknī, ja starp šo iecirkni un iecirkni, kurā vēlētājs balsos, būs iespējama tiešsaistes datu apmaiņa. Balsojot citā iecirknī, jāieplāno ilgāks laiks - vidēji piecas līdz 20 minūtes -, kas jāpavada iecirknī, jo vēlēšanu komisija pirms vēlēšanu materiālu izsniegšanas sazināsies ar vēlētāja iecirkni un veiks iecirkņa maiņu.

EP vēlēšanās vēlētāju uzskaitei Latvijā un Eiropā izmanto vēlētāju sarakstus, un pamatbalsošanas veids ir balsot savā vēlēšanu iecirknī vēlēšanu dienā vai iepriekšējās balsošanas dienās.

Noskaidrot savu vēlēšanu iecirkni, ja nav saņemta Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes sūtītā vēstule, var e-pakalpojumā Vēlēšanu iecirkņa noskaidrošana, kas pieejams " pa tālruni 67049999, kas strādās šodien un 23.maijā no plkst.8 līdz 20, 24.maijā no plkst.7 līdz 24 un 25.maijā no plkst.7 līdz 20.

Piedalīties vēlēšanās drīkst balsstiesīgie Latvijas un citu ES dalībvalstu pilsoņi, kuri reģistrējušies vēlēšanām Latvijā. Balsojot jāuzrāda pase vai personas apliecība (eID).

Ja vēlētājs grib atbalstīt kādu konkrētu pretendentu, izvēlētā saraksta kandidāta uzvārdam pretī esošajā rombā ir jāievelk plusiņš. Savukārt negatīvo attieksmi pret kandidātu var paust, nosvītrojot viņa vārdu un uzvārdu.

Līdz vēlēšanu dienai vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar nokļūt vēlēšanu iecirknī, var pieteikt balsošanu savā dzīvesvietā.

Lai pieteiktu balsošanu dzīvesvietā jāuzraksta iesniegums, kurā jānorāda vēlētāja vārds, uzvārds un personas kods. Tāpat jānorāda adrese, kur jāierodas vēlēšanu komisijai, ēkas ārdurvju kods, ja tāds ir, un kontakttālrunis. Iesniegums jānogādā iecirknī, kurā vēlētājs reģistrēts, vai ja vēlētājs neatrodas sava iecirkņa teritorijā iepriekšējās balsošanas dienās - vēlētāja dzīvesvietai tuvākajā iecirknī.

EP vēlēšanu pamatdiena būs 25.maijā.

 

Top komentāri

Parazīts
P
Jebkurš EP deputāts ir tehniski parazīts, jo viņiem ir dienas nauda lidz 300 eiro dienā un EK loceklim vairāk, plus tiek apmaksāts atsevišķi dzīvoklis, alga, veselības apdrošināšana, un tā tālāk, kopumā līdz 500 000 eiro gadā. Tāpēc, Briti izstājās, un tādi, ka Ījābs grib pretentēt, lai...viņu pašu citējot varētu „iegremdēt snuķi centra silē” (https://www.delfi.lv/news/national/politics/ka-ep-deputats-viena-sasaukuma-laika-var-nopelnit-teju-pusmiljonu-eiro.d?id=51111891)
Bzdun
B
Iešu.Principa pēc.Lai atņemtu utainajiem salašņām kādu balsi.
Ždanoka&Kalniete
Ž
EP kandidāti no Latvjas atkal smuki dirš, tāpēc ku-kū vēlātāji ietekmēs tikai to, kurš parazīts varēs parazitēt tālāk EP benķī. Visi viņi principā ir no zagļu&dirsēju magebandas, kura jau kopš 90. gadiem sadalījās nelietīgās apakšvarzās: LatvijasCeļš, TautasPartija, Vienotība (jedzinstva), ZZS (zaļie komūnisti), SC (svoločcentrs), NA (nodevēju apvienība), u.t.t. Vai kaut viens no šo varzu pārstāvjiem brēkādams kalpot "tautai" ir izmantojis Satversmes pantu " Jebkura juridiska vai FIZISKA persona var padot tiesā, ja tiek saskatīts noziegums pret valsti" ??? BankaBaltija, G24, Parex, Citadele, ZeltaTilts.......nu kā nebij tā arī nav saskatāmi. Brēkājot savā starpā rieties mērkaķbara priekšā, jebšu kviekdami un stumdīdamies mērkt šņukuri dziļāk silē to nu gan. Tas tak tik forši strēbjot putru "Smuki dirst nav malku cirst".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas