Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Notāru padome lūdz Tieslietu ministriju no amata atstādināt notāri Daci Čaklo

Notāru padome lūgusi tieslietu ministram atstādināt no amata notāri Daci Čaklo, jo tā daudzus gadus izmantoja sava vīra Saeimas deputāta Ingmāra Čaklā firmas "Divas puses" pakalpojumus dažādām konsultācijām, sabiedrisko attiecību un tulkošanas pakalpojumiem, tādējādi rodot aizdomas, ka darījumi bijuši fiktīvi, un ka šādi notāre centusies optimizēt nodokļus.

Saeimas "Vienotības" frakcijas deputāts Čaklais, kurš vairāk nekā piecus gadus bija sievas biroja vadītājs, ir pārliecināts, ka viņš un sieva visu darījuši likumīgi, ja arī pārkāpumi bijuši, tad iespējams tikai grāmatvedībā, šodien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Valsts ieņēmumu dienests (VID) par saimniecisko darbību Čaklās birojā uzrēķinājis vairāk nekā 60 000 latu un Čaklā šo lēmumu apstrīdējusi administratīvajā tiesā. Gadījumā, ja notāru padomes sniegtos faktus VID apstiprinās un darījumi izrādīsies fiktīvi, tad Dacei Čaklajai būs jāšķiras no notāres amata, raidījumam apgalvo Tieslietu ministrijā.

VID veicot auditu atklāja, ka 2010.gadā Ingmāra Čaklā firma "Divas puses" zvērinātais notārei sniedza tulkošanas pakalpojumus par 42 000 latu, uzturēja interneta mājas lapu par 30 000 latu un veica sabiedrisko attiecību pakalpojumus par 35 000 latu. Turklāt visu šo Ingmārs Čaklais veicis gandrīz vienatnē, jo bez viņa firmā "Divas puses" ir tikai viens cilvēks, vēsta raidījums.

VID auditā konstatējis notāres Daces Čaklās pārkāpumus saimnieciskajā darbībā un sarēķinājis, ka viņai jāmaksā valstij 65 000 latu. Sīkāku komentāru VID nesniedz, jo to neļaujot likums. Notāru padome augustā vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu prasīt tieslietu ministram atstādināt Daci Čaklo no notāres amata pildīšanas.

Dace Čaklā uzskata, ka interešu konflikts viņai nav bijis. Viņa pieļauj, ka negatīvā attieksme no Notāru padomes saglabājusies no 2005.gada, kad viņa piereģistrēja interneta domēnu "notary.lv." Padomei tas neesot paticis un padome pret viņu vērsās tiesā. Tagad administratīvajā tiesā vērsusies arī Dace Čaklā apstrīdot VID uzrēķināto sodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas