Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Notiks publiska diskusija Nabaga patērētājs?

Ceturtdien, 8. decembrī diskusiju cikla Sarunas par Eiropas nākotni pie kafijas tases ietvaros Eiropas Savienības mājā notiks diskusija Nabaga patērētājs?.

Šā gada vasarā Eiropas Savienībā tika apstiprināti jauni ES marķēšanas noteikumi pārtikas precēm, lai pircēji varētu saņemt precīzāku informāciju un izvēlēties veselīgāku pārtiku. Vai rakstītais par produktu izcelsmi un sastāvu ļauj justies daudz zinošākiem un orientēties preču kvalitātes rādītājos? Kā neapjukt daudzo normatīvu gūzmā? Vai zinām, ko ēdam un dzeram? Ko un kā patērētāju tiesības aizstāv Latvijā un Eiropas Savienībā un kā tajā iesaistās Patērētāju tiesību aizsardzības centrs un Pārtikas un veterinārā dienests? Vai varam paļauties uz ražotāju un tirgotāju godīgumu un kur meklēt patiesību? Šie būs daži no jautājumiem, par kuriem tiks runāts diskusijā Nabaga patērētājs?

"Mūsdienu sabiedrība lielā mērā ir patērētāju sabiedrība, kurā indivīds ne vienmēr apzinās savas tiesības. Tāpēc pastāv visdažādākās institūcijas, kas sakās viņu aizstāvam un šādi pamato savu pastāvēšanu. Nav noliedzams pozitīvais veikums, taču nereti risinājums ir tikai iedomu pasaules risinājums. Patērēšana attiecas arī uz ēšanu un dzeršanu, ko savā pārziņā cenšas pārņemt veselīgā dzīvesveida apustuļi. Bieži vien gan viņu piedāvājums nekādi neatbilst realitātei, turklāt pasakās nav iespējams dzīvot," situācijas vērtējumu sniedz diskusijas vadītājs, filosofs, Latvijas Universitātes prof. Dr. phil. Igors Šuvajevs.

Diskusijā I.Šuvajevs piedalīties aicinājis ekspertus – Patērētāju tiesību aizsardzības centra patērētāju informēšanas un komunikācijas daļas vadītāju Sanitu Gertmani, Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektoru Māri Balodi un Latvijas Ārstu biedrības prezidentu Pēteri Apini. 

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā kopš 2006.gada piedāvā sarunas ar sabiedrību par Latvijai Eiropas Savienībā nozīmīgām tēmām neformālā gaisotnē. Tās apvienotas sarunu ciklā Sarunas par Eiropas nākotni pie kafijas tases. Tā ir iespēja tikties neformālā gaisotnē, dalīties domās par Latviju Eiropas Savienībā, diskutēt un veidot augsni vērtīgām idejām un paraudzīties uz Eiropas Savienību no cita skatu punkta.

Diskusija Nabaga patērētājs? notiks 8. decembrī pulksten 17.00 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulv. 28, Rīgā, Sarunu istabā (1.stāvā). 

Visi interesenti ir aicināti piedalīties diskusijā, iepriekš piesakoties, līdz 6. decembrim rakstot uz e-pastu: [email protected] vai zvanot pa tālruni 67085410.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas