Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

NVA topošajiem Liepājas Metalurga bezdarbniekiem gatavo "karsto" vakanču sarakstu

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sadarbībā ar citām valsts institūcijām gatavi palīdzēt pēc Liepājas Metalurga (LM) maksātnespējas izsludināšanas atlaistajiem darbiniekiem, meklējot piemērotas vakances, tai skaitā tuvākajos reģionos, piemēram, Ventspilī un Brocēnos, vēsta NVA.

LNT raidījums Top 10 svētdien vakarā gan stāstīja, ka NVA grūtībās nonākušā uzņēmuma Liepājas metalurgs darbu zaudējušajiem strādniekiem iesaka meklēt ne tikai ārpus Liepājas, bet arī Latvijas, piemēram, Lietuvas pilsētā Klaipēdā. "Cilvēkam ir tiesības pārvietoties. Nu, protams, ka mēs gribam, lai šie cilvēki paliek šeit, par to jau nav runa. Bet, ja mēs runājam par to, ka Klaipēda ir tepat, viņa ir pat tuvāk nekā Rīga, tad varbūt nav ne vainas, varbūt var jau pabraukāt," skaidrojusi NVA Liepājas filiāles vadītāja Dace Baumane.

NVA metalurgiem piedāvā mācīties arī lietuviešu valodu. NVA pašlaik ziņo, ka sadarbībā ar LM Personāla daļu uzņēmuma teritorijā izvietos visiem pieejamu informāciju par vakancēm Liepājā, tāpat interesenti varēs iepazīties ar metālapstrādes jomai pietuvināto vakanču sarakstu visā Latvijā. "Karsto” sarakstu ik dienu aktualizēs ar jaunām vakancēm. Pašreiz NVA Liepājas filiālē ir ziņas par 238 brīvām darbavietām. Tāpat ikviens LM darbinieks varēs pie sava NVA aģenta iepazīties ar uzņēmumu sarakstu, kuri meklē darbiniekus. Brīvo darba vietu meklējumos cilvēki aicināti izmantot arī NVA bezmaksas CV/Vakanču portālu. 

Lai ieinteresētu darba devējus pieņemt darbā bijušos LM darbiniekus, NVA sazinās arī ar tiem uzņēmējiem, kuri darbiniekus meklē, nepubliskojot savas vakances. Ir izrādīta interese par elektriķiem, metinātājiem, atslēdzniekiem un citiem kvalificētajiem speciālistiem.  NVA Liepājas filiāle ir uzrunājusi dažādu nozaru darba devējus, un daudzi no viņiem pauda ieinteresētību pieņemt izskatīšanai LM bijušo darbinieku CV.

Tāpat NVA piedāvā pārkvalificēties vai apgūt jaunam darbam nepieciešamās zināšanas un prasmes, iesaistoties NVA profesionālajā vai neformālajā apmācībā. Neformālās izglītības ietvaros bijušie LM darbinieki, kuriem tas būs nepieciešams, varēs apgūt  gan valsts valodu, gan datorprasmes, gan svešvalodas un citas mācību programmas. NVA  piedāvātās Profesionālās tālākizglītības un profesionālās pilnveides izglītības programmas ļaus apgūt darba devēju pieprasīto profesiju vai paaugstināt jau esošo kvalifikāciju. 

NVA sadarbībā ar konkrētiem darba devējiem bijušos LM darbiniekus varēs iesaistīt arī tādos pasākumos kā Apmācība pēc darba devēja pieprasījuma un Praktiskā apmācība pie darba devēja prioritārajās nozarēs. Šo pasākumu ietvaros bezdarbnieki apgūst konkrētam uzņēmumam vajadzīgās profesijas un pēc veiksmīgas apmācību pabeigšanas var turpināt darbu pie šī jaunā darba devēja.

Tāpat bijušie LM darbinieki, kas būs atraduši darbu attālāk no deklarētās dzīves vietas,  aicināti  pieteikties NVA reģionālās darba mobilitātes programmā. Šie cilvēki jau no pirmās darba dienas varēs saņemt kompensāciju transporta izdevumiem vai telpu īrei.

Vēl pirms atbrīvošanas cilvēki var izmantot NVA karjeras konsultācijas, kā arī konkurētspējas paaugstināšanas pasākumus. Bezdarba riskam pakļautajiem darbiniekiem NVA sniedz arī psiholoģisko atbalstu, palīdzību CV un motivācijas vēstules rakstīšanā, atbalstu karjeras izvēles, profesionālās piemērotības izpētē un profesionālo mērķu noteikšanā. Tāpat NVA piedāvā apgūt darba meklēšanas metodes un darba tirgum nepieciešamās pamatprasmes, kā arī saņemt psiholoģisko un juridisko atbalstu. 

Darba zaudēšanas gadījumā LM bijušajiem darbiniekiem ir jāreģistrējas NVA filiālē kā bezdarbniekiem. Arī tad, ja darba meklētājs neatbilst bezdarbnieka statusam, piemēram, ir valsts pensijas saņēmējs, viņš var reģistrēties aģentūrā kā darba meklētājs un saņemt atbalstu, informē NVA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas