Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Osipova: esmu gatava no teorētiskas puses pāriet praktiskajā pusē

Satversmes tiesas (ST) tiesneses amata kandidāte Sanita Osipova pirmdien ministriem norādīja uz savu profesionālo redzējumu, ilgo darba pieredzi tieslietu jomā un gatavību uzņemties ST tiesneses darbu.

Osipova pirmdien bija uzaicināta pastāstīt par savu pieredzi Ministru kabineta komitejas sēdē, jo otrdien, kad valdība lems par viņas iespējamo apstiprināšanu ST tiesneses amatā, neatradīsies Latvijā.

Viņa norādīja, ka viņai ir 20 gadu ilgs darba stāžs kā mācībspēkam tieslietu jomā, ir vairāku zinātnisko publikāciju un mācību grāmatu autore un piedalījusies dažādās zinātniskās konferencēs. Osipova pastāstīja, ka pēdējo gadu laikā darbojusies kā neatkarīga eksperte, izvērtējot dažādas tiesību normas, kā arī piespiedu normu ieviešanas problēmas. Viņa paskaidroja, ka bieži vien pieņemtās normas atšķiras no likumdevēju iecerētā, tāpēc jāpiedāvā rīcības modeļi, lai tiem izdotos panākt vēlamo.

Par būtiskāko veikumu saistībā ar tiesu varu Osipova minēja 2009.gada beigās kopā ar diviem kolēģiem veikto pārskata auditu par visu tiesu sistēmu Latvijā. Šis darbs veikts, lai saskatītu vājās vietas un tādējādi palīdzētu stiprināt valsts tiesiskumu.

"Pašlaik esmu gatava no teorētiskas puses pāriet praktiskajā pusē. Strādājot Satversmes tiesā, ja man tiks dota tāda iespēja, turpināšu strādāt tiesiskas valsts stiprināšanā," teica ST tiesneses amata kandidāte.

Jau vēstīts, ka tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs ("Vienotība") vakantajam ST tiesneša amatam izvirzījis Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes profesori Sanitu Osipovu. Viņa ir studējusi LU Juridiskajā fakultātē un ieguvusi doktora grādu tiesību zinātnē. Kopš 2006.gada viņa ir LU Juridiskās fakultātes profesore un Tiesību teorijas un vēstures katedras vadītāja.

Ziņots arī, ka ST pašlaik ir grūtības ar tiesnešiem. Nesen negaidīti no dzīves aizgāja līdzšinējais priekšsēdētāja vietnieks Viktors Skudra, savukārt ST tiesneši akceptējuši tiesneses Vinetas Muižnieces lūgumu apturēt viņas pilnvaras uz Ģenerālprokuratūras sāktā kriminālprocesa izmeklēšanas laiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas