Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Osipovam atteikta naturalizācija, jo viņš nav spējis pierādīt legālus ienākumus

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) atteikusi naturalizāciju biedrības _Dzimtā valod_a pārstāvim Jevgēnijam Osipovam, jo viņš nav spējis pierādīt legālu iztikas avotu.

PMLP sabiedrisko attiecību vadītājs Andrejs Rjabcevs apstiprināja, ka Osipovam naturalizācija atteikta, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta sniegto atzinumu, ka minētā persona pēdējā gada laikā nav guvusi ienākumus, par kuriem Latvijā būtu maksāti nodokļi. Tādējādi uzskatāms, ka Osipovam nav legālu iztikas avotu.

Pilsonības likums nosaka, ka Latvijas pilsonībā var uzņemt tikai tādas personas, kurām ir legāls iztikas avots, skaidroja Rjabcevs. Tāpat, izskatot naturalizācijas pieteikumu, tiek pārbaudīts, vai pilsonības pretendents pēdējos piecus gadus ir pastāvīgi dzīvojis Latvijā, vai viņš prot latviešu valodu, zina Satversmes pamatnoteikumus, himnas tekstu un Latvijas vēsturi, kā arī pretendentam ir jāparaksta solījums par uzticību Latvijas Republikai.

PMLP pārstāvis piebilda, ka Osipovam ir tiesības līdz septembra sākumam pārsūdzēt naturalizācijas atteikumu pārvaldes priekšniekam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas