Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Paaugstināta riska apstākļos strādājošajiem varēs piemaksāt līdz 60% no algas

Paaugstināta riska un slodzes apstākļos strādājošajiem varēs piemaksāt līdz 60% no algas, ceturtdien ārkārtas sēdē lēmusi valdība.

Ministru kabinets vienojies nodrošināt piemaksas par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos sabiedrības veselības apdraudējuma situācijā saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu valsts pārvaldes iestādēs un valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās nodarbinātajām ārstniecības personām, amatpersonām ar speciālām dienesta pakāpēm un pārējiem nodarbinātajiem.

Paredzams, ka no budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem tiks piešķirti papildu līdzekļi, lai izmaksātu piemaksas par laika periodu no 1.aprīļa līdz 31.maijam.

Piemaksu 60% apmērā no algas varēs saņemt, ja nodarbinātais ir bijis tiešā saskarē ar Covid-19 inficētām vai iespējami inficētām personām vai ir iesaistīti testēšanas procesā.

Piemaksu saņems arī nodarbinātais, kurs ir tiešā saskarē ar Covid-19 riska grupas pacientiem, kuriem nav apstiprināta slimība, bet ir jāievēro karantīna vai pašizolācija.

Tāpat piemaksu varēs saņemt nodarbinātais, kurš veic darbu paaugstinātas intensitātes un apdraudējuma apstākļos, nodrošinot īpašu un nozīmīgu ieguldījumu ārkārtējā situācijā noteikto pasākumu īstenošanā, kuri ir saistīti ar proaktīvu rīcību Covid-19 pandēmijas ierobežošanā un izraisīto seku mazināšanā.

Tiesa, šī prasība neattieksies uz tām ārstniecības personām un citiem nodarbinātajiem, kuriem jau ar Ministru kabineta lēmumu tiek piešķirtas piemaksas.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

 

Top komentāri

edisons
e
Ļoti svarīgi , lai kontrolētu un Latvijas tautai dotu uzskatāmu atskaiti par izlietoto naudu CORON pandēmijas laikā ir jāievieš visās iestāžu un uzņēmumu grāmatvedībās atsevišķi konta numuri. Par to nez kāpēc nav iedomājies VID !!! Pretējā gadījumā naudu varēs viegli nopludināt, vai nozagt un neviens to nespēs izkontrolēt grāmatvedību kontējumos. Noteikti jāievieš speciālie grāmatvedības kontēšanas numuri sakarā ar valsts budžeta piešķirtajām naudām !!!!!!!!!
oskars
o
riska faktors ir pardevejiem ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas