Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pabriks apbalvos ASV karavīrus, kas vilcienā izglāba dzīvību vīrietim

4. maijā plkst. 12 Jēkabpilī aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) par dzīvības glābšanu, pildot dienesta pienākumus ASV operācijas _Atlantic Resolve_ietvaros, ar Aizsardzības ministrijas goda apbalvos rakstu kapteini Loganu Gordžesu un štāba virsseržantu Stīvenu Jangu, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijā.

Kapteinis Grodžess un štāba virsseržants Jangs 25. martā, braucot ar vilcienu no Lielvārdes uz Rīgu, izglāba kāda vīrieša dzīvību, sniedzot pirmo palīdzību. 

Vīrietim pēkšņi kļuva slikti. ASV karavīri nekavējoties rīkojās, sniedzot cietušajam pirmo palīdzību, kontrolējot elpošanu, sirdsdarbību un, novietojot vīrieti drošā vietā. Vīrietis atguva samaņu un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam Rīgā.  

Abi karavīri ir ASV armijas medicīniskais personāls un ir īpaši apmācīti medicīniskās palīdzības sniegšanā ārkārtas situācijās. 

Apbalvošana notiks Krustpils kultūras namā Jēkabpilī, Rīgas ielā 212. 

Kapteinis Gordžess un štāba virsseržants Jangs Latvijā dienesta pienākumus pilda ASV operācijas Atlantic Resolve ietvaros.

Jau vēstīts, ka Latvijā uzturas aptuveni 150 karavīru no ASV 1. kaujas aviācijas brigādes 3. bataljona, kas ar 13 helikopteru UH-60 Black Hawk un HH-60 Pave Hawk atbalstu pilda dienesta pienākumus Nacionālo bruņoto spēku aviācijas bāzē Lielvārdē, lai stiprinātu reģionālo drošību un demonstrētu ASV klātbūtni reģionā. 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka prasme sniegt pirmo palīdzību priekš sakarīga militārista ir norma. Kurš tad vēl?
Olga
O
Malači !
Nu,ir OK
N
Izrādās,ka NATO spēkos ir arī normāli džeki,ne tikai Mildas apmī*zēji.Tas priecē,jo nav jau tā,ka katrs zaldāts ir kretīns pēc definīcijas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas