Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Pabriks: ES spēja tikt galā ar izaicinājumiem noteiks tās starptautisko nākotni

"Eiropai šis ir izaicinājumu pilns laiks – valstis turpina skart ekonomiskā krīze, nespējam vienoties par organizācijas tālāko paplašināšanos, valstīs pieaug populisms un ekstrēmisms. Eiropa Savienībai šie izaicinājumi ir jāpārvar ne tikai tāpēc, ka tas noteiks organizācijas tālāko attīstību, bet arī tās starptautisko ietekmi," norādīja A.Pabriks.
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks svētdien Darmštatē (Vācija) piedalījās kultūras dienās Mare Balticum un diskusijā par nacionālo ārpolitiku un drošības politiku Eiropas Savienības (ES) kontekstā uzsvēra, ka ES spēja tikt galā ar šā brīža izaicinājumiem noteiks tās starptautisko lomu nākotnē.

Aizsardzības ministrs arī uzsvēra, ka ES valstīm turpmāk daudz vairāk jāpievērš uzmanība drošības jautājumiem, jo pretējā gadījumā būs grūti saglabāt ES respektu globālajā arēnā: "Vienota ārpolitika nav iespējama bez vienotas aizsardzības politikas. Eiropai ir jāpalielina spējas, lai tā varētu uzņemties lielāku atbildību, un tik daudz nepaļautos uz ASV iesaisti. Daudzas Eiropas valstis līdz šim vairāk koncentrējušās uz struktūru, nevis spējām, uz formu, nevis saturu, taču tas ir jāmaina. Latvija šīs reformas aizsardzības jomā jau veikusi," teica A.Pabriks.


Aizsardzības ministrs norādīja, ka aizsardzības spēju palielināšana ir iespējama, valstīm ciešāk sadarbojoties un izmantojot līdzekļus maksimāli efektīvi. Kā pozitīvu piemēru viņš minēja Baltijas valstu sadarbību aizsardzības jomā, kā arī uzsākto ciešāko sadarbību ar Ziemeļvalstīm. 

Diskusijā Nacionālā ārpolitika vienotā Eiropā piedalījās arī Igaunijas-Vācijas parlamentārās grupas priekšsēdētājs Urmasu Klāss un Vācijas-Baltijas parlamentārās grupas priekšsēdētājs Bundestāgā Kristels Hapačs Kazans. Diskusiju vadīja Tomass Lipke no Luneburgas. 

Mare Balticum galvenā tēma šogad bija Vācijas Federatīvās Republikas un Baltijas valstu diplomātiskās attiecības, kas attīstījušās divdesmit gadu garumā, izvērtējot tās arī Eiropas Savienības kontekstā. Diskusijās piedalījās Vācijas un Baltijas valstu eksperti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas