Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Pabriks uzsver transportēšanas drošību, izvedot NATO spēkus no Afganistānas

Trešdien NATO aizsardzības ministru sanāksmē aizsardzības ministrs Artis Pabriks ar saviem kolēģiem pārrunāja jautājumu par NATO turpmāko iesaisti Afganistānā, un aicināja pievērst uzmanību transportēšanas drošībai, pēc 2014.gada izvedot sabiedroto spēkus, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijā.

Ministrs atgādināja, ka Latvija ļoti nopietni pievērš uzmanību jautājumiem, kas ir saistīti ar sabiedroto apgādi Afganistānā. Būdama vadošā valsts Ziemeļu apgādes tīklā, Latvija uzskata, ka drošai un savlaicīgai kravu sūtījumu piegādei ir liela nozīme sekmīgā operācijas norisē.

NATO aizsardzības ministri kopā ar valstīm, kas piedalās NATO vadītajā Starptautisko drošības un atbalsta spēku (ISAF) operācijā Afganistānā, apsprieda atbildības nodošanas procesu Afganistānas valdībai un operācijas pārveidošanu pēc 2014.gada, kad gaidāms spēku samazinājums un pilnīga atbildības nodošana afgāņu varas struktūrām.

Ministri uzklausīja ziņojumu par pēdējās atbildības nodošanas kārtas īstenošanu, kā arī apstiprināja koncepciju operācijai, kas tiks uzsākta pēc 2014.gada. Šīs operācijas galvenais mērķis būs sniegt atbalstu Afganistānas drošības spēku apmācībai augstāko štābu līmenī.

A.Pabriks norādīja, ka koncepcijas apstiprināšana ir būtisks solis atbildības nodošanā, kā arī savlaicīgas jaunās misijas plānošanas uzsākšanā. Ministrs uzsvēra, ka ISAF militārajai vadībai ir jāizvērtē iespējas iesaistīties, lai izvedot spēkus, nodrošinātu to transportēšanas drošību.

Ministrs piedalījās arī tā sauktās Ziemeļu grupas aizsardzības ministru sanāksmē, kurā tika pārrunāta sadarbības stiprināšana starp reģiona valstīm. A.Pabriks pauda atbalstu Dānijas un Lietuvas iniciatīvai attiecībā uz videi draudzīgu militāro tehnoloģiju attīstību un saimniekošanu aizsardzības jomā. Tā ietver arī videi draudzīgu tehnoloģiju izmantošanu, piedaloties starptautiskajās operācijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas