Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pagājušajā nedēļā gripas intensitāte Latvijā palielinājusies vairāk nekā divas reizes

Pagājušajā nedēļā gripas intensitāte Latvijā palielinājusies vairāk nekā divas reizes, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Pagājušajā nedēļā ģimenes ārstu praksēs gripas gadījumos bija vērsušies 138 pacienti, tajā skaitā 82 Rīgā, 31 Jelgavā, 13 Jūrmalā, seši Liepājā, pieci Daugavpilī un viens - Ventspilī.

Kopumā pagājušajā nedēļā Latvijā reģistrēti 225,2 gripas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kamēr nedēļu iepriekš - 99,6 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

Jelgavā, Jūrmalā, Liepājā un Rīgā gripas intensitāte bija virs 100 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotajiem.

Ar sūdzībām par akūtām augšējo elpceļu infekcijām pagājušajā nedēļā ģimenes ārstu praksēs vērsās 907 pacienti jeb vidēji 1480,2 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kamēr nedēļu iepriekš tie bija 1762,4 uz 100 000 iedzīvotāju.

Pneimoniju gadījumos ģimenes ārstu praksēs vērsās 21 pacients jeb 34,3 uz 100 000 iedzīvotāju, savukārt nedēļu iepriekš tie bija 34,2 uz 100 000 iedzīvotāju.

Stacionārās ārstniecības iestādēs ziņoja par 43 hospitalizētiem gripas pacientiem. Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) stacionēti 13 pacienti, Vidzemes slimnīcā - desmit, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) - desmit, Daugavpils reģionālajā slimnīcā - četri, Jēkabpils reģionālajā slimnīcā - trīs un pa vienam pacientam Liepājas un Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā.

Par vienu stacionētu pacientu ar gripas izraisītu pneimoniju informēja BKUS.

SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" laboratorijā pagājušajā nedēļā izmeklēti 35 klīniskie paraugi. Desmit paraugos apstiprināti pozitīvi A tipa gripas vīrusi, un seši no tiem raksturoti kā A/H3. Apstiprināšanai un tipēšanai saņemti 17 paraugi no BKUS, un tie tika raksturoti kā A/H3 gripas vīrusi.

Noteikti arī citi elpceļu vīrusi, proti trīs adenovīrusa un divi rinovīrusa gadījumi.

LETA jau rakstīja, ka gada desmitajā nedēļā vidējā gripas intensitāte ievērojami palielinājās un pārsniedza bāzes līmeni, tādēļ 17.martā tika paziņots par gripas epidēmijas sākumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas