Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pagarinātajā brīvlaikā skolās būs jānodrošina apstākļi drošam izglītības procesam daļējā klātienē

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) rosinās par divām nedēļām pagarināt skolēnu ziemas brīvlaiku, lai dotu iespēju skolām sagatavoties drošu apstākļu nodrošināšanai izglītības procesam daļējā klātienē.

Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu un Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA) Kariņš uzsvēra, ka sabiedrībā ir daudz cilvēku, kas, iespējams, nesaprot, kas tiek vai netiek sagaidīts no skolām. Viņš atsaucās uz diskusiju ar Pasaules veselības organizāciju, uzsverot, ka tās valstis, kas jau no septembra bija ieviesušas skaidrus drošības pasākumus, ir daudz labākā situācijā.

"Daļēji tās ir tās prasības, kas mums ir - klašu izretināšana, distance starp skolēniem, telpu vēdināšana un plaša masku valkāšana skolēniem un skolotājiem. Šī kombinācija ir pierādījusi sevi strādājam," teica politiķis.

Kariņš rosinās jau nākamajā nedēļā jeb par divām nedēļām agrāk sākt skolēnu ziemas brīvlaiku, vienlaikus par attiecīgo periodu pagarinot arī mācību gadu vasarā.

"Skolām tas iedotu īstu laiku sagatavoties paredzētajām klātienes mācībām. Vecāki un skolas varētu nodrošināt to, ka sejas maskas visiem būs. Ja būs nepieciešama valsts palīdzība, tad to nodrošināsim," uzsvēra politiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas