Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Palielinās ūdens līmenis Lielupē; Ogres upes apkaimē applūdušas pirmās mājas

Pagājušās diennakts laikā ievērojami palielinājies ūdens līmenis Lielupē; Ogres upē lejpus meteoroloģiskās novērošanas stacijas ūdens līmenis par 12 centimetriem (cm) pārsniedz kritisko līmeni, - ir applūdušas pirmās mājas, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Ledus vakar izgājis Lielupē lejpus Mežotnes, ūdens līmenis tur samazinājies, taču jauns ledus sastrēgums izveidojies lejpus Staļģenes. Posmā no Jelgavas līdz Staļģenei ūdens līmenis paaugstinājies par 74-81 cm, pie Kalnciema - vairāk nekā 56 cm.

Kā ziņots, vakar ap plkst.17 Lielupē pie Mežotnes sāka iet ledus, notika blīvēšanās un ūdens līmenis diennakts laikā pacēlās par nedaudz vairāk nekā trīs metriem, sasniedzot 476 centimetrus virs stacijas nulles atzīmes, un tas ir pat 40 cm vairāk nekā 2010.gada palos. Lielupē pie Staļģenes ūdens līmenis kāpis par 2,73 metriem un posmā no Mežotnes līdz Staļģenei sākušas applūst palienes. Pie Jelgavas un Kalnciema ūdens līmenis kāpj lēnāk - Jelgavā tas paaugstinājies par 116, bet Kalnciemā - 77 cm diennaktī.

Daugavā straujākā ūdens līmeņa celšanās pagājušajā diennaktī bija vērojama posmā Krāslava - Jēkabpils. Pie Krāslavas tas palielinājies par 123 cm, pie Jēkabpils - par 25 cm. Palienes vēl nav applūdušas, taču hidrologi prognozē, ka tas varētu notikt jau tuvākajās diennaktīs.

Kā norādīja hidrologi, daudzviet upes krastos izveidojušās tā saucamās vaļumjoslas, ūdens krājas uz ledus, tas kļūst trauslāks.

Kritiska situācija ir arī Daugavas pietekās. Ogres upē lejpus meteoroloģiskās novērošanas stacijas izveidojies ledus sastrēgums, kā rezultātā atsevišķas upei tuvākās mājas jau ir applūdušas. Par 12 cm ir pārsniegts kritiskais ūdens līmenis šajā posmā.

Kā sacīja hidrologi, Rīgas HES apkaimē upe ir aizsalusi, un ūdenim, kas nāk no upes augšteces, nav kur palikt.
Lēnāka ūdens līmeņa celšanās pagājušajā diennaktī bijusi Vidzemes upēs - Gaujā, Amatā, Salacā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas