Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta (13:31) - Ceļu kvalitātes ziņā Latvija 144 valstu konkurencē ierindojas 99.vietā

Ceļu kvalitātes ziņā Latvija 144 pasaules valstu konkurencē ierindota 99.vietā, liecina jaunākais Pasaules ekonomikas foruma (WEF) Globālās konkurētspējas ziņojums, kas ietver datus par 2011.-2012.gadu.Ceļu kvalitāte ziņojumā ietvertajās valstīs novērtēta ar vienu līdz septiņiem punktiem. Viens punkts nozīmē, ka ceļu sistēma valstī ir ļoti neattīstīta, savukārt septiņi punkti nozīmē, ka ceļu sistēma, atbilstoši starptautiskajiem standartiem, ir plaša un efektīva.

Latvijas ceļu stāvoklis novērtēts ar 3,2 punktiem, Latvijai ierindojoties vienā līmenī ar Melnkalni, Tanzāniju, Zimbabvi, Zambiju, Senegālu un Tadžikistānu.Iepriekšējā ziņojumā, kurā ietverti dati par 2010.-2011.gadu, Latvija ierindojās 101.vietā.Baltijas valstu starpā visaugstākā ceļu kvalitāte ir Lietuvā, kas ieņem 32.vietu, saglabājot savu pozīciju salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.Savukārt Igaunija ierindota 61.pozīcijā, salīdzinot ar 51.vietu pirms gada.Igaunijā ceļu sistēma novērtēta ar 4,2 punktiem, bet Lietuvā - ar 5,2 punktiem.Vislabākie ceļi pasaulē ir Francijā, Apvienotajos Arābu Emirātos, Singapūrā, Portugālē un Omānā.Savukārt vissliktākā ceļu kvalitāte no visām ziņojumā iekļautajām valstīm ir Moldovā, kas saņēmusi 1,5 punktus, kā arī Haiti, Rumānijā un Mongolijā.

Jau ziņots, ka trešdienas rītā Latvijas televīzijas raidījumam Labrīt, Latvija! VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) valdes loceklis Jānis Lange atzina, ka, lai sakārtotu visus Latvijas ceļus, būtu nepieciešami 4,7 miljardi latu.

"Saskaņā ar mūsu aprēķiniem un apskatiem, apmēram puse Latvijas ceļu ir sliktā un ļoti sliktā stāvoklī. Un tas nav noliedzami, ka ar katru gadu šobrīd situācija pasliktinās - segumi ar katru gadu paliek vecāki, remontdarbu deficīts pieaug un tas, ko šobrīd redzam uz ceļiem, ir sekas remontdarbu deficītam," teica J.Lange. Minimālais nepieciešamais apmērs gadā būtu 300 miljoni latu.

(Precizētas Latvijas un Igaunijas vietas; papildināts viss teksts.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas