Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināta (13:35) - Rubenis: LNO direktora amatam nav labākas kandidatūras par Žagaru

Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktora amatā būtu jāpaliek Andrejam Žagaram, jo patlaban Latvijā nav redzama labāka kandidatūra par līdzšinējo operas vadītāju, portālam Diena.lv sacīja Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

"Vispār runāt par jebkuru kandidatūru, izņemot Andreju Žagaru, manuprāt, ir lieki. Es domāju, ka neviens cilvēks nav traks, lai šobrīd šajā situācijā, kamēr nav nosacījumi pateikti, vispār par to runātu," uzsvēra O.Rubenis.

Tiesa gan pats A. Žagars trešdien raidījumā 100. pants norādīja, ka direktora amatā redzot Ojāru Rubeni vai Intu Dālderi. Viņš atzina, ka O.Rubenis arī iepriekš strādājis LNO un šim amatam derot, savukārt I. Dālderim piemīt laba muzikālā gaume.

O. Rubenis sevi operā šobrīd nespēj iedomāties, jo viņam ir ārkārtīgi daudz darba Nacionālajā teātrī. "Paldies Andrejam, tas ir ļoti liels pagodinājums, bet man ir idejas, ko es gribu vēl izdarīt Nacionālajā teātrī. Ja man būs iespējas šeit strādāt, es pagaidām tomēr palikšu šeit," atzina O. Rubenis.

Tāpat viņš sacīja, ka pirms runāt tālāk par opera likteni, nepieciešams saprast, pēc kāda modeļa kultūra tālāk eksistēs: "Un Nacionālā opera arī - kādi ir nosacījumi, kāda ir atbildība un ko tad mēs vēlamies redzēt."

Savukārt I.Dālderis aģentūru BNS informēja, ka neviens viņam nav piedāvājis vadīt operu un viņš tādu iespēju nav arī pie sevis apsvēris. "Nekas tāds neietilpst manos plānos," viņš teica. Viņš arī BNS atzina, ka viņam kā kultūras ministres padomniekam grūti objektīvi vērtēt pašreiz notiekošās kaislības ap Kultūras ministriju un operu, tomēr "ir skaidri redzams, ka pēdējā laikā nav veikta kārtīga uzraudzība gan ar finansēm, gan pārējo".

I.Dālderis piekrita ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes viedoklim, ka ir jāapstājas un jānovērtē situācija operā, jānoskaidro parādu izcelsme un iemesli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas