Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināta (15:33) - Ozols: EM atteikums saskaņot manu atvaļinājumu ir sīka riebeklība

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktoram Andrim Ozolam Ekonomikas ministrija, kas pārrauga LIAA, atteikusi saskaņot atvaļinājuma iesniegumu, jo viņš neesot parakstījis amata aprakstu. Par to viņam pavēstījusi ekonomikas ministra Daniela Pavļuta biroja vadītāja Ginta Ozola.

A.Ozols stāsta, ka ministrija nedrīkst tā rīkoties un uzskata, ka LIAA pārraugošajai iestādei atvaļinājuma iesniegums ir jāsaskaņo. "Es domāju, ka mums drīkst būt viedokļu atšķirības, tai skaitā par amata aprakstu. To nedrīkst jaukt ar ģimenes lietām," teica A.Ozols. Viņš skaidroja, ka domstarpības ar Ekonomikas ministriju un ekonomikas ministra Daniela Pavļuta biroju radušās, kad saņemts amata apraksts, kurā iekļauts punkts, ka amata pienākumu pildīšanai nepieciešama speciālā atļauja pieejai valsts noslēpuma objektiem.

LIAA direktors norādīja, ka ar šo punktu saistāmas vairākas problēmas un jautājumi. "Tas ir plašs pasākumu kopums, kas saistīts ar valsts noslēpuma aizsardzības pasākumu (speciāla režīma) nodrošināšanu iestādē - speciālas lietvedības, speciālu telpu izveide. Ar valsts noslēpuma objektiem nav iespējams saistīt tikai manas funkcijas un uzdevumus, līdz ar to valsts noslēpuma aizsardzības pasākumu nodrošināšanā būtu iesaistīti arī citi LIAA darbinieki (amatpersonas), kuriem attiecīgi būtu jāsaņem speciālās atļaujas. Tajā pat laikā parakstīšanai atsūtītajā amata aprakstā nav atrodami amata uzdevumi, kas būtu saistīti ar valsts noslēpuma izmantošanu. Nav saprotams, kādu funkciju izpildei nepieciešama speciālās atļaujas saņemšana un speciālā režīma ieviešana LIAA. Likuma "Par valsts noslēpumu" 9.panta pirmajā daļā šajā sakarā ir noteikts, ka pieeja valsts noslēpumam ir atļauta tikai tām personām, kurām saskaņā ar amata (dienesta) pienākumiem vai konkrētu darba (dienesta) uzdevumu ir nepieciešams veikt darbu, kas saistīts ar valsts noslēpuma izmantošanu vai tā aizsardzību," vēstulē D.Pavļutam norādīja A.Ozols. Viņš arī skaidroja, ka, iekļaujot amata aprakstā prasību par speciālās atļaujas nepieciešamību darbam ar valsts noslēpumu, jābūt iekļautiem arī atbilstošiem amata pienākumiem. "Atsūtītajā amata aprakstā šādi pienākumi nav aprakstīti. Līdz ar to konstatējams, ka izstrādātais amata apraksts nav pilnīgs un ir pat maldinošs, jo tajā nav nosaukti visi amata pienākumi, kas LIAA direktoram būtu jāveic, ņemot vērā speciālās atļaujas nepieciešamību," teica LIAA direktors.

Viņaprāt, šādu sagatavoto amata aprakstu parakstīt nav iespējams, tādēļ viņš lūdzis D.Pavļutu precizēt LIAA direktora amata aprakstu, tajā ietverot amata pienākumus un to apjomu, kas būtu saistīti ar darbu ar valsts noslēpumu. "Šajā gadījumā lūdzu norādīt arī pamatojumu šādu pienākumu ietveršanai amata aprakstā. Savukārt, ja nepastāv tādi amata pienākumi, kuru pildīšanai nepieciešama speciālās atļaujas saņemšana, lūdzu svītrot prasību par speciālās atļaujas nepieciešamību," vēstulē ministram norādījis A.Ozols.

A.Ozols portālam Diena.lv sacīja, ka "tas blefs neies cauri" un viņš brauks atvaļinājumā. Viņš šo situāciju nodēvēja par "sīku riebeklību".

Ekonomikas ministrijas pārstāve Evita Urpena portālu Diena.lv informēja, ka LIAA direktora A.Ozola atvaļinājuma iesniegums līdz šodienai vēl nebija saskaņots, jo nebija skaidrs, kas nodrošinās LIAA augstākās vadības klātbūtni šā gada 5.aprīlī plānotajā sanāksmē ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvjiem pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība). "Darba kārtības viens no jautājumiem ir LPS sūdzības par LIAA neapmierinošo darbu. A.Ozols šodien ir apliecinājis, ka 5.aprīlī uz sanāksmi ieradīsies, tāpēc viņa atvaļinājuma iesniegums ir saskaņots," skaidroja E.Urpena.

(ziņa papildināta ar EM komentāru)












Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas