Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

papildināta (17:04) - Pavļuts nav gatavs turpmāk uzņemties atbildību par Pulka darbību brīvostā; Pulks nesaprašanā

Labākais iespējamais risinājums būtu visu valsts virzīto brīvostu valdes locekļu pārjaunošana, amatos virzot augsti profesionālus, pēc iespējas nepolitiskus pārstāvjus ar nevainojamu reputāciju, uzskata ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts. Viņš Dienai norādīja, ka nav gatavs turpmāk uzņemties atbildību par esošā Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvja Rīgas brīvostā Olafa Pulka (Vienotība) darbību.

"Diemžēl ne visas koalīcijas partijas ir gatavas šādam risinājumam, jo tas prasa atteikties no saviem esošajiem pārstāvjiem labi apmaksātajos brīvostu valdes locekļu amatos un jaunu kritēriju piemērošanu. Tāpēc politisku vienošanos koalīcijā par pārjaunošanu nav izdevies panākt," Dienai norādīja ministrs.

Tomēr vilkt laiku un gaidīt līdz Satiksmes ministrija nāks klajā ar savu piedāvājumu ostu pārvaldības uzlabošanai arī nevarot, uzsver D.Pavļuts. "Ministram ir jābūt pārliecībai, ka viņa ieceltais pārstāvis ir kompetents un uzticams valsts interešu aizstāvis, nevis pilda balsošanas mašīnas funkcijas un ministrijai nodod vien brīvostas sagatavotos materiālus bez savas pievienotās analīzes un izvērtējuma. Arī gadījumā ar lielākā Rīgas brīvostas zemesgabala plānoto iznomāšanu ar ostas pārvaldnieku cieši saistītam uzņēmumam, par kura biznesa plāniem detalizēta informācija nebija pieejama, Ekonomikas ministrijas pārstāvja Olafa Pulka ieteikums bija balsot par, turklāt tika izteikta neapmierinātība par saņemto mutisko rīkojumu balsot pret. Ostu pārraudzība nevar balstīties tikai ministru biroju modrībā, uz minimālas un ierobežotas informācijas pamata mēģinot izķert potenciāli nesaimnieciskus un sabiedrības interesēm neatbilstošus lēmumus."

Tāpēc ministrs uzskata, ka darbam brīvostu valdēs ir jāvirza pārstāvji, par kuru kompetenci un reputāciju nav šaubu. "Tas arī tiks darīts tiklīdz koalīcijas partneri apzināsies situācijas nopietnību un riskus, ko nodara pašreizējie mēģinājumi saglabāt status quo situāciju," norādīja D.Pavļuts. Ņemot vērā izveidojušos situāciju, ekonomikas ministrs nav gatavs turpmāk uzņemties atbildību par esošā Ekonomikas ministrijas pārstāvja Rīgas brīvostā darbību, tāpēc aicinās koalīcijas partnerus vienoties par ātru risinājumu.

O.Pulks, uzzinot par ekonomikas ministra D.Pavļuta izteikumiem, pauda nesapratni. "Man nav ko komentēt, jo arī bez tā visa nebūtu šādu lēmumu atbalstījis. Man ministrs neko tādu nav teicis. Nesaprotu, kādēļ ir šāda saruna publiskā līmenī," sacīja valdes loceklis. Viņš arī piebilda, ka ministrijai nav jāuzņemas atbildība par viņa lēmumiem valdē, jo tas jādara pašam O.Pulkam.

Viņam gan radies jautājums, kādēļ neviens neinteresējas par Rīgas domes iecelto pārstāvju – Nila Ušakova, Andra Amerika, Vadima Jerošenko un Mihaila Kameņecka lēmumu balsot par Rīgas brīvostas zemesgabala iznomāšanu ar ostas pārvaldnieku cieši saistītam uzņēmumam.

Jau ziņots, ka valdība otrdien atbalstīja Rīgas brīvostas līdzšinējā valdes locekļa Viestura Silenieka (Zaļo un zemnieku savienība) atbrīvošanu no darba Rīgas brīvostas valdē.

(ziņa papildināta ar O.Pulka viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas