Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta (17:14) - Hesburger brīdina jokotājus sociālajos tīklos ar vēršanos tiesībsargājošajās iestādēs

Ātrās ēdināšanas restorānu tīkls Hesburger sociālajos tīklos izplatījis brīdinājumu, ka vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs par mēģinājumiem jokot par uzņēmuma nosaukumu sakarā ar zirgu gaļas skandālu pārtikas produktos, novēroja aģentūra LETA.

Sociālajos tīklos tiek izplatīti joku attēli, kuros restorānu tīkla Hesburger nosaukums, nemainot tā korporatīvās krāsas un fontu, tiek atveidots kā "Horseburger" (zirga burgers - angļu val.), tādējādi dodot mājienu par visā Eiropā un arī Latvijā izplatījušos skandālu par zirgu gaļas pievienošanu pārtikas produktiem, to uzdodot par liellopu gaļu.

Hesburger  norāda, ka "interneta vidē izplatītais joks, negodprātīgi un nepamatoti ņirgājoties par Hesburger logotipu un sasaistot to ar globālo pārtikas ražotāju skandālu, grauj uzņēmuma reputāciju un var neatgriezeniski ietekmēt tā darbību".

Hesburger vērš interneta sociālo tīklu lietotāju uzmanību, ka "pret visiem, kuri dalīsies ar šo neveiksmīgo joku, Hesburger var izmantot iespēju vērsties tiesībsargājošajās instancēs, tādējādi aizsargājot uzņēmuma reputāciju".

Hesburger pārstāve Iveta Antonišķe apstiprināja, ka brīdinājuma autori ir Hesburger. "Jā, mēs izsvērām iespēju nereaģēt uz jau vakar sociālajos tīklos sūtīto un pārsūtīto joku. Taču šodien nolēmām paust savu nostāju un teikt striktu "nē" tik bezgaumīgam jokam, jo tas bija uzņēmis savu gaitu virtuālajā vidē. Apzinājāmies, ka mūsu atbilde var kļūt daudz populārāka par pašu joku un tomēr nolēmām savu viedokli paust," sacīja Antonišķe.

Hesburger uzskata, ka cilvēki, kuri rada un izplata šāda veida asprātības sociālajos tīklos, neapzinās savu darbību sekas. "Jebkuram jokam ir robežas. Atzīstu, ka mums nevajadzēja minēt vārdu salikumu "tiesībsargājošās instances", kas, iespējams, radīja tik lielu rezonansi. Taču neuzskatām, ka mums vajadzēja klusēt un ļaut jokam tālāk izplatīties. Cerams, ka šis gadījums būs labs sākums diskusijai par joku robežām sociālajos tīklos un interneta vidē kopumā," piebilda Antonišķe.

2012.gadā Hesburger Baltijā izveidoja 150 jaunas darba vietas. Pabeidzot desmit jaunu restorānu būvniecību šajā reģionā, "Hesburger" tikpat lielu skaitu jaunu darba vietu plāno radīt arī šajā gadā.

Hesburger apgrozījums Latvijā 2011.gadā sasniedzis gandrīz desmit miljonus latu, kas ir par aptuveni 40% jeb trim miljoniem latu vairāk nekā 2010.gadā.

Kā jau vēstīts, šonedēļ vairākās Latvijas kautuvēs un vienā gaļas pārstrādes uzņēmumā - SIA Forevers - ir konstatētas aizdomīgas darbības ar zirga gaļu. Lopu kautuvei Ērgļu novadā Aibi tiks piemērots sods par pārtikas izsekojamības nenodrošināšanu 500 latu apmērā saistībā ar to, ka kautuve uzņēmumam Forevers piegādāto zirga gaļu uzdevusi par liellopu gaļu.

Pārkāpumus PVD ir konstatējis arī trīs citās kautuvēs - SIA Viļumene, ZS Kalnpierbes un SIA Musino -, kurās nav nodrošināta zirga gaļas izsekojamība.

(ziņai pievienota 5.,6 rindkopa)

Top komentāri

Derglis
D
Manuprēt joks ir ļoti gaumīgs un, spriežot pēc apjokotā reakcijas, trāpīts desmitniekā. Neadekvāta cepšanās par šādu joku var novest vien pie tā, ka šo nelaimīgo kantori nekad neviens citādāk nesauks. Gadījums iz dzīves vēl no mana tēva skolas laikiem (pagājušā gadsimta trīsdesmitie gadi). Kāds skolotājs, nezin kā un nezin kāpēc, dabūjis iesauku "embrijs", kas gan nav populāra un tikai nedaudzi to ir šad tad lietojuši. Tad nu minētais skolotājs iziet klases priekšā un strostē klasi - "Ziniet, esmu dzirdējis, ka mani te kāds saucot par embriju. Tad ziniet, es neesmu nekāds embrijs. Ziniet, ka es esmu skolotājs Āboliņš [nu vai kaut kā citādi, neatceros vairs - D.] un nevis kaut kāds embrijs!!!" Kā domā cienījamie "Dienas" komentētāji, vai skolotājs Āboliņš skolnieku vidū vēl kaut reizi tika saukts uzvārdā? :D
Mario
M
Tagad Horsburgeriem arī Dienu nāksies sūdzēt tiesā, jo viņi pārpublicējuši šo joku. Ha ha ha! :)
who cares
w
Reputāciju drīzāk bojā stulba reakcija uz jokiem...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas