Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

papildināta (19:23) - Štokenbergs noliedz, ka būtu aizmirsis kaut ko deklarēt

Noliedzu trešdien portāla pietiek.com izplatītās ziņas, ka būtu aizmirsis kaut ko  deklarēt, portālam Diena.lv atzina Zviedrijā būvētas rūpnīcas nedeklarēšanā vainotais ekspolitiķis Aigars Štokenbergs.

"Likums nosaka un Elektroniskā deklarēšanās sistēma ļauj deklarēt vien kapitāla daļas, kas pieder konkrētai fiziskai personai. To esmu ļoti precīzi izpildījis. Ja runa ir par slēgtu Zviedrijas akciju sabiedrību, kapitāla daļas tajā pieder juridiskai Latvijā reģistrētai juridiskai personai (kura norādīta manā deklarācijā), kas nevar nekādi būt valsts amatpersona," paskaidroja A.Štokenbergs. 

Jau ziņots, ka portāls pietiek.com trešdien vēstīja, ka kādreizējais ministrs Aigars Štokenbergs savā amatpersonas deklarācijā, kas viņam bija jāaizpilda, stājoties AS Pasažieru vilciens valdes locekļa amatā, ir piemirsis deklarēt veselu rūpnīcu, ko saskaņā ar paša publiskajiem apgalvojumiem jau būvējot Zviedrijā.

Šā gada 18. aprīlī ziņu aģentūra LETA informēja par A. Štokenberga apgalvojumu – viņš neplānojot atgriezties politikā, toties esot atkal pievērsies uzņēmējdarbībai un būvējot tērauda konstrukciju rūpnīcu Zviedrijā, Vestervīkā.

Intervijā A. Štokenbergs, kurš jau mēnesi vēlāk kļuva par AS Pasažieru vilciens valdes locekli, ne tikai apgalvoja, ka "kvalitatīvi savienot uzņēmējdarbību un rosīšanos politikā nav iespējams" un ka "man nav personības dalīšanās problēmu, lai vienlaikus plānotu atgriešanos uzņēmējdarbībā un atgriešanos politikā", bet arī detalizēti stāstīja par viņa Zviedrijā būvēto rūpnīcu.

Tajā tikšot ražotas tērauda konstrukcijas lētu un energoefektīvu ēku būvniecībai, būšot arī sausais doks hidrobūvju betonēšanai, granīts no būvlaukuma jau tiekot pārdots Polijā kādas ostas ierīkošanai. Esot cerība, ka rūpnīcas produkcija tikšot pārdota ne tikai Zviedrijā, bet arī Latvijā.

Pietiek.com informējuši Zviedrijas latvieši, Vestervīkā maijā bijis aktualizējies jautājums par to, kam tad īsti pieder Aquavilla produktion AB, kas, visticamākais, tad arī esot A. Štokenberga minētais uzņēmums. Ne uzņēmumu reģistra datos, ne vietējā uzņēmējdarbības vidē neesot informācijas, ka tas piederētu kādam Latvijas investoram.

Taču jūnija sākumā Vestervīkā ieradies pats Štokenbergs, kurš tiešām esot Aquavilla līdzīpašnieks ar 10% kapitāldaļu, un ticies arī ar uzņēmuma vadību. Tiesa, Latvijā iesniegtajā amatpersonas deklarācijā Štokenbergs šos 10% neuzrāda.

Kā rāda Lursoft datu bāze, Štokenberga daļējā īpašumā esošajai SIA PFG gan pieder kapitāldaļas tāpat Latvijā reģistrētajā SIA Mare Villa, kura ir izrādījusi interesi par Aquavilla Produktion kapitāldaļu iegādi. Taču, kā rāda Mare Villa 2011. gada pārskats, kas apstiprināts šā gada 28. martā, ne par kādu rūpnīcas būvi Zviedrijā runas vēl nav.

"Sabiedrība ir veikusi korekcijas iepriekš noliktajos plānos, pārprojektējot peldošās mājas modeli, papildinot produkcijas klāstu ieviešot dažādu cenu kategoriju modeļus ražošanā, līdz ar to ražošana vēl nav uzsākta. Ir panākta vienošanās par produktu/pakalpojumu importu/eksportu no Skandināvijas, kā arī kapitāldaļu pirkšanu Zviedrijas uzņēmumā. (..) 2012. gadā SIA Mare Villa kļūs par kapitāldaļu turētāju Zviedrijas uzņēmumā Aquavilla production," teikts Štokenberga kompanjona Jurija Petuhova parakstītajā vadības ziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas