Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

papildināta (19:39) - Balodis pārtrauks pildīt Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra amata pienākumus

Ar šī gada 10.maiju Uzņēmumu reģistra galvenais valsts notārs Ringolds Balodis pārtrauks pildīt savus amata pienākumus, pamatojoties uz abpusēju vienošanos ar tieslietu ministru Jāni Bordānu, portālu Diena.lv informēja Tieslietu ministrijā.

"Valdība apstiprināja mani amatā 2008.gada 9.jūnijā uz pieciem gadiem. Šis laiks ir jau apritējis, un esmu nostrādājis visu paredzēto termiņu. Pēc sarunas ar tieslietu ministru, kurā kopīgi apspriedām paveikto un UR nākotnes attīstību, stratēģiju, nonācu līdz secinājumam, ka uz nākamo piecu gadu termiņu nepretendēšu," aģentūrai LETA skaidroja R.Balodis.

Uz Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra amatu tuvākajā laikā tiks izsludināts atklāts konkurss.

R.Balodis Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra ieņēma kopš 2008.gada 8.jūnija. Valsts civildienesta likums nosaka, ka tieslietu ministrs pēc izvirzītās kandidatūras apstiprināšanas Ministru kabinetā ieceļ amatā padotības iestādes vadītāju termiņā uz pieciem gadiem.

Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs ir tieslietu ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas Latvijas Republikas teritorijā reģistrē uzņēmumus, komersantus, to filiāles un pārstāvniecības, kā arī visas izmaiņas to darbības pamatdokumentos un veic citas likumdošanas aktos paredzētās darbības. Uzņēmumu reģistrs reģistrē arī masu informācijas līdzekļus, biedrības un nodibinājumus, komercķīlas, izšķirošās ietekmes, laulību un publiskās un privātās partnerības līgumus, politiskās partijas, šķīrējtiesas, arodbiedrības, reliģiskās organizācijas un to iestādes, kā arī maksātnespējas procesus.

(ziņa papildināta ar 2.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas