Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

papildināta (3) - Aizturēta Latvijas Krājbankas vadība

Valsts policijas (VP) sāktajā kriminālprocesā saistībā ar _Latvijas Krājbankā _konstatēto līdzekļu iztrūkumu ir aizturēta virkne bankas augstāko amatpersonu, tostarp arī bankas prezidents Ivars Priedītis, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, kuru apstiprināja I.Priedīša advokāts Saulvedis Vārpiņš.

Sīkākus komentārus S.Vārpiņš pagaidām nevarēja sniegt, jo ir aizņemts procesuālajās darbībās.

Firmas.lv informācija liecina, ka Latvijas Krājbankas valdē strādā I.Priedītis, kurš pilda valdes priekšsēdētāja pienākumus, Mārtiņš Zalāns, Svetlana Ovčiņņikova, kā arī Dzintars Pelcbergs. Savukārt bankas padomē strādā Krievijas un Lietuvas iedzīvotāji - Raimonds Baranausks, kurš ir priekšsēdētājs, Aleksandrs Antonovs, Naglis Stanciks, Oļegs Suhorukovs un Vladimirs Antonovs.

Diena jau vēstīja, ka saistībā ar konstatēto līdzekļu iztrūkumu Latvijas Krājbankā, Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē ierosināts kriminālprocess. Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 196. panta 2. daļas par pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un pārsniegšanu, ja tas izdarīts mantkārīgos nolūkos, par ko draud cietumsods līdz pieciem gadiem, Dienai pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Pakalne. 

Sīkāka informācija publiski šobrīd netiek sniegta. Ģenerālprokuratūra uzrauga procesa norisi.

Tikmēr neoficiāla informācija, kas ir aģentūras LETA rīcībā, liecina, ka pagājušajā nedēļā nozīmīgi naudas līdzekļi - vairāki desmiti miljoni latu - pārskaitīti prom no Latvijas Krājbankas. Tas arī mudinājis likumsargus un finanšu tirgus uzraugus rīkoties tik strauji un ierobežot bankas darbību. 

Jau vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pirmdien, 21.novembrī, nolēma apturēt Latvijas Krājbankas visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko ir informēta Ģenerālprokuratūra. 

Saskaņā ar minēto lēmumu ir apturēta arī Latvijas Krājbankas valdes un padomes darbība un iecelti komisijas pilnvarnieki, kas pārvalda banku un iegūst bankas valdes un padomes tiesības.

(papildināts viss teksts) 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas