Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta (9:08) - Sniega dēļ šorīt apgrūtināta braukšana uz autoceļiem visā Latvijā

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem, reģionālajiem, kā arī vietējās nozīmes autoceļiem ir visā Latvijā, liecina informācija "Latvijas Valsts ceļi" mājaslapā.

Kā norāda ceļu apsaimniekotāji, lielākā daļa ceļu ir sniegoti. Lai gan ceļi tiek tīrīti un kaisīti, turpinoties snigšanai braukšanas apstākļi saglabājas apgrūtinoši.

Arī Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā strādās diennakts dežūrrežīmā, līdz ar snigšanas sākšanos, uzturēšanas uzņēmumi darbā iesaistījuši vairāk nekā 40 tehnikas vienības, tīrot un kaisot ielas, ietves, tiltus un pārvadus. 

Atsaucoties uz sinoptiķu prognozēm, Rīgas domes Satiksmes departaments brīdina, ka snigšana turpināsies līdz pēcpusdienai un sniega sega var palielināties vēl par 6 līdz 8 centimetriem. 

Snigšanas laikā braukšanas apstākļi pilsētā būs apgrūtināti, īpaši apgrūtināta braukšana var būt rajona nozīmes ielās. Rīgas domes Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus rēķināties, ka ceļā uz darbu var nākties pavadīt ilgāku laiku, arī sabiedriskais transports kavējas no 15 – 25 minūtēm.

Rīta un vakara maksimumstundās, kad cilvēki dodas uz darbu un mājup, brauktuvju tīrīšana galvenajās ielās uz laiku tiek pārtraukta un to iespējams veikt tikai atsevišķās vietās, jo šajā laikā specializētā tehnika, pārvietojoties kopējā lēnajā satiksmes plūsmā, brauktuves nevar „nošķūrēt”. Ielu un tiltu apstrāde ar pretslīdes materiāliem un „šķūrēšana” tiek atsākta atkal pēc maksimumstundām, kad pilsētā ir mazāka satiksmes intensitāte.

Atbilstoši Satiksmes departamenta prasībām, tīrīšanas uzņēmumiem tiltu un maģistrālo ielu apstrāde ar pretslīdes materiāliem ir jāuzsāk līdz ar snigšanas sākumu, lai snigšanas laikā uz brauktuvēm neveidotos piebraukta sniega kārta un klāt nākošais sniegs pakāpeniski tiktu kausēts. Tomēr snigšanas laikā sniega kārta uz brauktuvēm arvien atjaunojas, tāpēc būtiskus braukšanas apstākļu uzlabojumus uz maģistrālajām ielām un tiltiem ir iespējams panākt divu līdz trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām.Ziemas apstākļos īsā laika periodā braukšanas apstākļi var mainīties ļoti strauji, tāpēc autovadītāji tiek aicināti pievērst lielāku uzmanību savai braukšanas manierei un ceļa stāvoklim.

Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka laikposmā no 1.decembra līdz 1.martam visiem automobiļiem un autobusiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, kā arī to piekabēm jābūt aprīkotām ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos.

(Ziņa papildināta ar aktuālo informāciju par situāciju uz ielām un ceļiem Rīgā) 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas