Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Aculieciniece: vētra Madonā ilga aptuveni 20 minūtes

Svētdienas pēcpusdienā spēcīgs negaiss Latvijas austrumos nesis plašus postījumus, vēsta aģentūra BNS. Spēcīgs vējš posta darbus pastrādājis Daugavpilī, Preiļos un Madonā.

Madonas iedzīvotāja Dita Diena.lv stāsta, ka vētra sākusies ap pulksten 16.30 un ilgusi aptuveni 20 minūtes. Kļuvis tumšs kā naktī, no debesīm gāzies balts un spēcīgs lietus, lāses sitot logā tā, ka karstumā izkaltušie logu rāmji nespējuši aizturēt ūdens straumītes, bet stiprajā vējā ceriņkrūmi locījušies līdz pat zemei. Grandis pērkons un zibens.

Pēc negaisa dārzā atklājusies posta aina – nolauzts koks,  apiņu mieti ar visiem apiņiem kā klājiens nolocīti līdz zemei. Madonas ielas pēc vētras pilnas ar koku zariem un nolauztiem kokiem. Viens koks pāri ceļam pārgāzies pie Madonas skolas. Paši madonieši, pēc vētras izgājuši ielās, no ceļiem velk nost izgāztos kokus.

Madonas novada domes izpilddirektors Āris Vilšķērsts Latvijas radio stāstīja, ka tik stipru vēju neesot piedzīvojis, baznīcai viens jumta stūris ir norauts. Tomēr viņam pagaidām nebija ziņu, ka ēkām nodarīti lieli postījumi.

Savukārt aģentūra LETA vēsta, ka pēc stiprā vēja vismaz divām daudzdzīvokļu ēkām bija norauti jumti un pašlaik Madonas iedzīvotāji palikuši bez elektrības.

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inese Veisa aģentūrai BNS pastāstīja, ka Daugavpilī negaiss daļu pilsētas atstājis bez elektrības, ir daudz lauztu koku un pārrauti tramvaju elektrovadi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Daugavpils novērojumu stacijā fiksēts tikai 12 metrus sekundē stiprs vējš, jo stacija atrodas pāris kilometrus ārpus pilsētas un tur negaiss tik stipri nav plosījies.

Uzņēmuma Latvijas Valsts ceļi meteoroloģiskā stacija Viļānos fiksējusi 26 metrus sekundē spēcīgas vēja brāzmas.

Negaiss krietni papostījis arī Preiļus, it sevišķi ceļa posmu no Preiļiem līdz Aglonai, Diena.lv stāstīja aculieciniece Anna. Viņu negaiss pārsteidzis Aglonas bazilikas apmeklējuma laikā ap pulksten 14. Atpakaļ ceļā viņa redzējusi, ka vētras nolauzts koks uzgāzies Vilku krogam, kur pirms tam Anna pusdienojusi.

Negaiss turpina virzīties pāri Vidzemei, turklāt pat vēl pieņemas spēkā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

(papildināta ar priekšpēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas