Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Atrasta mežā pazudusī ogotāja

Pēc vairāku stundu meklēšanas Rēzeknes novada Kvāpānu purvā atrasta piektdien pazudusī ogotāja. Zemessardzē aģentūrai BNS pavēstīja - lai gan 74 gadus vecā sieviete nakti pavadījusi purvā, viņas veselībai briesmas nedraud.

Valsts Policijas Latgales reģionālās pārvaldes priekšnieka vietnieks pulkvežleitnants Antons Gaisiņš atzina, ka vietējie iedzīvotāji aktīvi iesaistījās pazudušās sievietes meklēšanā, meklēšanas darbi īpaši labi veicās pateicoties tam, ka vietējais iedzīvotājs zemessargs Voldemārs Kalnejs ļoti labi pārzināja purvu un zināja, kur pazudusī sieviete visdrīzāk varētu būt. Atsaucīgi bija arī vietējie mednieki, kuri nedevās medībās, bet palīdzēja atrast cilvēku. Kad sieviete tika atrasta, viņa izstāstīja, ka lai nenosaltu, viņa naktī kurināja ugunskuru. Lai arī pavadījusi purvā diennakti, viņa nešķīrās no 25 litriem dzērveņu, kurus viņai izdevās salasīt.

Jau vēstīts, ka pazudušā cilvēka meklēšanā piedalījās Zemessardzes 32.bataljona zemessargi un karavīri.


Vakar no ogošanas Rēzeknes novada Kvāpānu purvā neatgriezās 1935.gadā dzimusi Rēzeknes iedzīvotāja. Cilvēka meklēšanā piedalījās 9 zemessargi un 1 karavīrs no Zemessardzes 32.Kājnieku bataljona. Cilvēka meklēšana uzsākta pēc Valsts Policijas lūguma.

Meklēšanā iesaistījās arī Valsts Policijas, Robežsardzes pārstāvji, kā arī mednieki no vietējiem mednieku kolektīviem, kopumā ap 80 cilvēkiem.  

Lai arī kopš jūlija zemessargi vairs nesaņem kompensāciju par uzdevumu izpildi vai piedalīšanos mācībās, zemessargu aktivitāte joprojām ir augsta, atzīst 2.Zemessardzes novada sabiedrisko attiecību speciāliste virsseržante Diāna Selecka.

(papildināta ar 2. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas