Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

papildināta - Četrām pašvaldībām dos kredītu Krājbankas dēļ

Latvijas Krājbankas (LK) darbības apturēšanas dēļ četrām pašvaldībām Valsts kases aizdevumos kopumā tiks piešķirti 670 000 latu, šodien nolemts Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomes sēdē. Jaunpiebalga saņems 70 000 latu, Dagda - 300 000 latu, Kārsava - 230 000 latu, bet Dundaga - 70 000 latu lielu aizdevumu.

Pašvaldību līdzekļi patlaban iesaldēti LK kontos, tāpēc pašvaldības vērsās Finanšu ministrijā ar iesniegumu saņemt Valsts kases aizdevumu apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanai.

LK problēmu skartajiem pašvaldību un valsts uzņēmumiem īstermiņa valsts aizdevumi no Valsts kases būs pieejami ar atmaksas termiņu līdz vienam gadam, liecina kases mājaslapā publicētais paziņojums.

Valsts kase informē, ka tām pašvaldību un valsts kapitālsabiedrībām, kurām saistībā ar LK finanšu pakalpojumu sniegšanas apturēšanu liegta norēķinu veikšana, izmantojot LK kontos esošos finanšu līdzekļus, tuvākajā laikā operacionālās darbības nodrošināšanai būs pieejami īstermiņa valsts aizdevumi, kuru saņemšanai pieteikumi jāiesniedz Valsts kasē līdz 2011.gada 24.novembra plkst.12.

Kā informēja Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis, pašvaldībām par ārkārtas aizdevumu būs jāmaksā 1,6% gadā. Pašvaldības līgumus ar Valsts kasi par ārkārtas aizdevumu var parakstīt, izmantojot elektronisko parakstu, lai šī iemesla dēļ nebūtu jābrauc uz Rīgu.

Kā ziņots, Latvijas valdība gaidīs Lietuvas lēmumus par Snoras bankas nākotni un tikai tad lems par tālāku rīcību ar LK, žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Politiķis apliecināja, ka tālākie lēmumi būs saistīti ar LK mātesbankas Snoras situāciju Lietuvā un kaimiņvalsts lēmumiem glābt vai neglābt Snoras banku. Dombrovskis jau sazinājies ar Lietuvas premjeru Andrju Kubiļu, kurš apliecinājis, ka Lietuvas valdības lēmums varētu būt gaidāms tuvākajā laikā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 21.novembrī nolēma apturēt visu LK finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā konstatēts līdzekļu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra.

(papildināta ar 5.rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas