Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Daugavpilī izskan aicinājumi uz nesankcionētu mītiņu

Simtiem daugavpiliešu šodien plūda uz Latviešu kultūras centru, lai parakstītos pret 16.jūnijā pieņemtajiem valsts budžeta grozījumiem. Parakstīšanās vēl turpinās līdz plkst 18.00, vairākas lielo uzņēmumu arodbiedrības paņēmušas veidlapas, lai vāktu parakstus uz vietas. Latvijas Brīvo arodbiedrību Daugavpils konsultatīvā centra vadītāja Ingrīda Gradkovska teica - pēc provizoriskām aplēsēm, savākto parakstu skaits jau ir vairāk nekā 5000.

I.Gradkovska informēja arī, ka parakstītāji turpina plūst, Vienības laukumā viss ir mierīgi, tikai dežurē daudz policijas darbinieku.

Parakstīšanās laikā daugavpilieši atklāti un skaļi pauduši savu negatīvo nostāju pret valdības politiku sociālajā sfērā, bet vairāki agresīvi noskaņoti cilvēki, pārsvarā pensionāri, izteikuši aicinājumu 17.00 vakarā vākties kopā uz mītiņu Latviešu kultūras centram blakus esošajā Vienības laukumā.

Kā Dienu informēja Daugavpils domes preses sekretāre Līga Korsaka, šāds mītiņš pašvaldībā nav ticis pieteikts, līdz ar to ir nesankcionēts. Par šiem aicinājumiem informēta kārtības policija, kas sekos notikumiem Vienības laukumā. Parakstu vācēji, daloties pārdomās par cilvēku noskaņojumu, aģentūrai LETA neizslēdza iespēju - gadījumā, ja protesta akcija tiktu organizēta kā pikets vai mītiņš, pilsētā sāktos nekārtības.

(papildināts ziņas sākums)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas