Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Jelgavā atrod risinājumu, kā nemaksāt par dienesta auto izmantošanu

Jelgavas Dome atradusi jaunu risinājumu, kā arī turpmāk ar dienesta auto doties uz mājām, turklāt nemaksājot par to jauno nodokli. Tā noteikusi, ka augstāko amatpersonu dienesta automašīnu stāvvietas ir šo cilvēku dzīvesvietu adresēs, vēstī portāls zz.lv. Finanšu ministrija gan uzskata, ka nodoklis tik un tā ir jāmaksā.

Pašvaldībā izdots speciāls rīkojums, kurā noteikta amatpersonu rīcībā nodoto dienesta auto stāvvieta šo darbinieku dzīvesvietu adresēs. Domes izpilddirektore Irēna Škutāne skaidro, ka automašīnas nevar ārpus darba laika turēt domes ēkas pagalmā, jo stāvēšana laukā tām nenāk par labu. Portāls gan atgādina, ka domes īpašumā ir vairākas garāžas. Stāvvietas pēc privātām adresēm noteiktas arī «saskaņā ar darba specifiku, lai būtu nodrošināta elastība un darbavietas pieejamība 24 stundu laikā».

Iepriekš domes darbiniekiem norēķinājās par degvielu, kuru iztērēja, ceļojot ar dienesta transportlīdzekli privātām vajadzībām. Piemēram, par novembri mērs, abi viņa vietnieki un izpilddirektore samaksājuši no deviņiem līdz 43 latiem. Jaunais rīkojums nozīmē, ka netiks segtas arī degvielas izmaksas.

«Ja Jelgavas Dome ir tik gudra, ka automašīnas turēs amatpersonu mājās, tā var darīt, taču nodoklis būs jāmaksā,» «Ziņām» sacīja Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu politikas departamenta direktore Daina Robežniece. Viņa atzīst, ka ir pretrunas starp likumu par mantas izšķērdēšanu, kas privātām vajadzībām liedz lietot dienesta auto, un dienesta auto nodokļa noteikumiem, tāpēc šonedēļ tie papildināti ar punktu, kas paredz, ka braukšana uz mājām ir dienesta vajadzība, taču apliekama ar nodokli.


(papildināta ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


Plašāk par risinājumu lasi portālā zz.lv!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas