Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināta - Jelgavas mērs Rāviņš uz Rīgu dodas pat vairākas reizes dienā

Jelgavas mēra Andra Rāviņa amati daudzās organizācijās prasa viņam bieži doties uz galvaspilsētu, atsevišķās reizēs – pat divas reizes dienā.

Pašvaldības noteikumi pieļauj, ka domes vadītājs ar dienesta auto mēnesī var nobraukt 750 litrus degvielas, raksta vietējais laikraksts Zemgales Ziņas. 578 litri degvielas jeb, aptuveni rēķinot, 3600 kilometru un vairāk nekā četrdesmit ceļā pavadītas stundas – ar šādiem taksometra biznesa cienīgiem rādītājiem vidēji ik mēnesi šā gada pirmajā pusē var lepoties Jelgavas mērs A. Rāviņš, norādīts vietējā medijā. Maijā, piemēram, viņš uz Rīgu braucis 27 reizes. Astoņās no deviņpadsmit dienām, kad domes priekšsēdētājs devies uz galvaspilsētu, tas noticis pat divas reizes dienā.

Pilsētas Domē skaidroja, ka tāda ir A.Rāviņa darba specifika, kas dažos mēnešos prasa uz Rīgu vien doties biežāk nekā reizi darba dienā. Turklāt priekšsēdētājs sev noteikto degvielas limitu nepārsniedz, jo paša parakstītais rīkojums ļauj viņam savā dienesta «Volvo S80» liet vēl vairāk – mēnesī 750 litru (gadā 9000 litru) jeb naudas izteiksmē ap 550 latu no nodokļu maksātāju kabatas. Tiesa, pašlaik esot sagatavota jauna kārtība par dienesta auto izmantošanu, kas paredzēšot arī citus maksimālā degvielas patēriņa limitus.

Otrdienās A. Rāviņš braucot uz Latvijas Pašvaldību savienības valdes sēdēm, trešdienās – uz Latvijas Lielo pilsētu asociāciju. Trešdienās notiekot arī Latvijas olimpiskās komitejas (A. Rāviņš ir tās loceklis) sēdes, turklāt Jelgavas mērs ir Sabiedrības integrācijas fonda padomes priekšsēdētājs, kā arī piedalās Latvijas Rūpniecības un tirdzniecības kameras valdes darbā.

(papildināta ar linku uz Zemgales ziņām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Pašvaldības vadības degvielas tēriņi.

Zemgales ziņas


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas