Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta - Komisija noraida tiesneša Vīksnes kandidatūru; Judins: iepriekšējās Saeimas prakse atkārtojas

Saeimas Juridiskā komisija pirmajā darba sēdē noraidījusi Jelgavas tiesas tiesneša Alda Vīksnes kandidatūru rajona (pilsētas) tiesas tiesneša amatam, žurnālistiem paziņoja komisijas deputāts Andrejs Judins (Vienotība).

Par Vīksni bijis slēgtais balsojums. Neskatoties uz Juridiskās komisijas negatīvo lēmumu, par Vīksni vēl būs jābalso Saeimai.

Judins, kuru 10.Saeima savulaik neapstiprināja Augstākās tiesas tiesneša amatā, žurnālistiem uzsvēra, ka iepriekšējās Saeimas prakse atkārtojas arī jaunajā ārkārtas vēlēšanās ievēlētajā 11.Saeimā.

"Diemžēl 11.Saeimā turpinās tās sliktās tradīcijas, ko mēs redzējām 9. un 10.Saeimā. Komisija neatbalstīja jautājumu par tiesneša Vīksnes apstiprināšanu tiesneša amatā. Komisijā daži cilvēki balsoja pret, daži atturējās. Slikti, ka argumentu nebija, vienkārši cilvēki divreiz balsoja un pieņēma lēmumu, ka viņš neatbilst kaut kādām prasībām," pastāstīja Judins.

Viņš uzskata, ka tiem komisijas locekļiem, kas balsoja pret vai atturējās, no Saeimas tribīnes jāizskaidro savs viedoklis. "Citādi nevar pieļaut kārtību ‒ domā vienu, dara citu," viņš uzsvēra.

Komisijas priekšsēdētāja vietniece Inese Lībiņa-Egnere (Zatlera Reformu partija) žurnālistiem teica, ka viņa uzticoties Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas novērtējumam, kas bija jau pirms Juridiskās komisijas sēdes. Tomēr viņai bija grūti komentēt komisijas locekļu lēmuma pieņemšanas motīvus.

"Balsojums ir aizklāts, šāds ir balsojuma rezultāts, un man grūti komentēt aizklātā balsojuma motīvus. Jāteic, ka aizklātie balsojumi šajā Saeimā jau pirmajās Saeimas dienās ir devuši ļoti daudz pārsteigumu [Saeima neapstiprināja parlamenta priekšsēdētāja amatā Valdi Zatleru]," norādīja deputāte.

Lībiņa-Egnere atgādināja, ka tie tiesneša amata kandidāti, kuri vispār nonāk līdz Juridiskajai komisijai, ir izgājuši ļoti skrupulozu vērtēšanas procesu. Viņu dokumentiem tiek pievienoti ne tikai dzīves gājuma apraksti, bet arī rekomendācijas un atsauksmes.

Vīksne ir Administratīvās rajona tiesas tiesnesis.

Saeimas Juridiskās komisijas vadītāja ir Ilma Čepāne (Vienotība),  par komisijas priekšsēdētājas biedri ievēlēta Inese Lībiņa-Egnere (Zatlera Reformu partija, ZRP), bet komisijas sekretāru – Valērijs Agešins (Saskaņas centrs, SC).

Komisijā strādā arī Solvita Āboltiņa (Vienotība), Irina Cvetkova (SC), Andrejs Elksniņš (SC), Kārlis Eņģelis (ZRP), Andrejs Judins (Vienotība), Ilona Jurševska (Zaļo un zemnieku savienība) un Dzintars Rasnačs (NA).

Komisijā ievēlēts arī Gaidis Bērziņš (NA), taču viņš ir kļuvis par tieslietu ministru, līdz ar to viņa vietā nāks kāds cits deputāts. Pagaidām nav zināms, kurš tas būs.

Jau ziņots, ka 9. un 10.Saeimā slēgtos balsojumos tiesnešu amatos neapstiprināja vairākus profesionāļus – Judinu un Māri Vīgantu. Ģenerālprokurora amatā netika apstiprināts Jānis Maizītis.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas