Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Mūrniece uzdevusi pārbaudīt Ludzas policijas iecirkni

Ludzas iecirkņa darbinieki noskaidrojuši, kurš viņu kolēģis trešdienas pēcpusdienā Ludzā ar policijas automašīnu notrieca riteņbraucēju un aizbēga no notikuma vietas, un viņš atstādināts no amata. Tikmēr iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) uzdevusi Ludzas policijas iecirknī veikt kompleksu pārbaudi.

“Pēc vakardienas notikuma Ludzā esmu uzdevusi Valsts policijas priekšniekam veikt kompleksu pārbaudi Ludzas policijas iecirknī. Šis konkrētais [policists] jau ir aizturēts un vairs nestrādā, jāsaprot, ko dara pārējie,” savā mikroblogā Twitter.com raksta ministre. Ludzas iecirknī kopā strādājot 42 cilvēki.

Kompleksa pārbaude nozīmējot to, ka visos iespējamajos veidos tiks pārbaudīta iecirkņa līdzšinējā darbība, piemēram, disciplīnas ievērošana tajā, Diena.lv norādīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

Pateicoties aculiecinieku liecībām, šo auto vēlāk izdevies atrast, kā arī noteikt tā vadītāju – kādu 1982.gadā dzimušu Ludzas iecirkņa inspektoru, pret kuru sākts kriminālprocess. Viņš esot atteicies iziet pārbaudi par alkohola klātbūtni organismā, ziņo aģentūra LETA. Incidenta izmeklēšana nodota Valsts policijas Iekšējās drošības birojam, kas atrodas Rīgā, lai novērstu jebkādus interešu konfliktus, skaidroja I.Rekšņa.

Neoficiāli izskanējis, ka fakts, ka negadījumā iesaistīts tieši šis policists, kolēģiem bijis liels pārsteigums, jo viņš bijis pazīstams kā kārtīgs cilvēks, bet nekādu šaubu, ka tieši viņš vadījis negadījumā iesaistīto auto neesot, Diena.lv norādīja I.Rekšņa. Pagaidām pret policistu process uzsākts pēc Krimināllikuma 260.panta, kas paredz brīvības atņemšanu līdz pat 15 gadiem, autovadītāja tiesību atņemšanu uz pieciem gadiem un arī iespēju konfiscēt mantu, tomēr I.Rekšņa uzsvēra, ka apsūdzība var tikt arī papildināta, piemēram, ar pantiem, kas attiecas uz personas atstāšanu bezpalīdzības stāvoklī, kas ir vainu pastiprinošs apstāklis.

1962.gadā dzimušais cietušais velosipēdists tika nogādāts slimnīcā, kur viņam veikta operācija, bet stāvoklis vēl ir ļoti smags un viņa dzīvība ir apdraudēta. "Vēl nevaram atviegloti uzelpot, jo ir bijuši arī vieglāki gadījumi, kad pēc trim četrām dienām situācija pēkšņi saasinās. Atliek vien medikamenti, cerība un ticība," skaidroja Diena.lv stāstīja Rēzeknes slimnīcas veselības aprūpes vadītājs Jāzeps Korsaks.

Cietušo uztur mākslīgais plaušu ventilācijas aparāts, un arī asinsspiediena uzturēšanai nepieciešama medicīnisko tehnoloģiju palīdzība. Kad viņš ievests slimnīcā, cietušais, būdams šoka stāvoklī, vēl centies sarunāties ar mediķiem, bet šobrīd viņš esot bez samaņas.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas