Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināta - Par LDDK ģenerāldirektori kļuvusi Līga Meņģelsone

Pirmdien Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ārkārtas pilnsapulcē par organizācijas ģenerāldirektori tika iecelta Līga Meņģelsone.

LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs norādīja, ka pārmaiņas LDDK vadībā ir svarīgas un uzliek atbildību izvēlēties atbilstošāko cilvēku, kas var turpināt iesākto darbu un sniegt organizācijai pievienoto vērtību.

"LDDK vērtības ir līderisms, kompetence, atbildība, pārstāvniecība un vienotība. Es esmu pārliecināts, ka jaunajai vadītājai ir lielākā daļa no šīm vērtībām kā personībai. Es ticu, ka viņa pilnveidos sevi un organizāciju, lai turpinātu strādāt izaugsmei un labklājībai, pārstāvot biedru intereses gan nacionālajā, gan starptautiskajā līmenī," sacīja Gavrilovs.

Savukārt Meņģelsone uzsvēra, ka viņas uzdevums ir nodrošināt LDDK mērķu un uzdevumu kvalitatīvu izpildi arī turpmāk, iesaistot darba devējus konsolidēta viedokļa paušanā sociālā dialoga ietvaros. Viņa uzsvēra, ka LDDK arī turpmāk būs lietišķs un uzticams partneris, tajā pašā laikā arī neatlaidīgs un prasīgs partneris politiķiem un ierēdņiem tautsaimniecības, uzņēmējdarbības un nodarbinātības jautājumos.

Biedru sapulces laikā tika pieņemts arī lēmums atjaunot LDDK padomes sastāvu. Ilggadējā LDDK padomes locekļa un bijušā Latvijas Komercbanku asociācijas vadītāja Teodora Tverijona vietā tika apstiprināts jaunais asociācijas vadītājs Mārtiņš Bičevskis, kurš tika ievēlēts arī par LDDK viceprezidentu. Latvijas Būvnieku asociācijas vadītāja Viktora Puriņa vietā asociācija virzīja un kopsapulcē apstiprināja asociācijas jauno prezidentu Mārci Nikolajevu. Latvijas Pašvaldību darba devēju asociācijas iepriekšējo vadītāju Vilmāru Lucānu nomainīja Guntis Liepiņš.

Jau ziņots, ka iepriekšējā LDDK ģenerāldirektore Elīna Egle no 1.augusta sākusi darbu kā Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomniece ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības jautājumos.

Iepriekš Meņģelsone teica, ka ievēlēšanas gadījumā nav plānojusi veikt kādas būtiskas izmaiņas ne organizācijas iekšienē, ne arī ārējā darbībā un komunikācijā.

Viņasprāt, nebūtu pareizi mainīt tos uzstādījumus, kurus apstiprinājuši gan organizācijas biedri, gan padome, turklāt stratēģija, ar kuru ir jau iepazinusies, esot viņai pieņemama. "Spēlējot futbolu, jāievēro spēles noteikumi," piebilda Meņģelsone.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīvu Meņģelsone ieguvusi bakalaura grādu kultūras menedžmentā Latvijas Kultūras akadēmijā, kā arī beigusi Latvijas Universitātes Starptautisko ekonomisko attiecību fakultāti.

Meņģelsone savulaik vadījusi starptautiskās tranzītkompānijas Noord Natie Ventspils Terminals Tirdzniecības departamentu, bijusi mārketinga un pārdošanas nodaļas vadītāja Lielbritānijas kompānijā Coats Latvija, kā arī strādājusi sabiedrisko attiecību kompānijā Es&Partneri.

No 2001.gada līdz 2004.gada nogalei viņa bija ziņu aģentūras BNS Latvija direktore, 2005.gada septembrī kļuva par SIA Mediju Grupa Tops valdes locekli, bet 2008.gada oktobrī tika iecelta par AS News Media Group valdes locekli un SIA Telegraf valdes priekšsēdētāju. 2009.gada maijā viņa tika atbrīvota no SIA Telegraf valdes priekšsēdētājas amata.

LDDK ir lielākā darba devēju intereses pārstāvošā organizācija Latvijā uzņēmējdarbības vides uzlabošanas, izglītības, nodarbinātības, sociālās drošības, veselības aprūpes, darba tiesību un darba aizsardzības jomās. LDDK apvieno 56 nozaru, profesionālās un astoņas reģionālās uzņēmēju biedrības un darba devēju organizācijas, kā arī vadošos uzņēmumus, kuros strādā virs 50 darbiniekiem, kopumā vairāk kā 5000 darba devējus.

LDDK biedri nodarbina aptuveni 37% no nodarbinātājiem Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas