Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Zatlers kopā ar Reiniku 1.septembrī popularizēs korus

1.septembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers apmeklēs Cesvaines un Vecpiebalgas vidusskolas, _Dienai _apstiprināja prezidenta preses sekretāre Inta Lase. Līdzi prezidentam uz skolām dosies arī mūziķis Lauris Reiniks. Iecerēts, ka prezidents un dziedātājs popularizēs kordziedāšanu.

Prezidenta kancelejas izsūtītajā preses paziņojumā minēts, ka “1.septembra svinīgajos pasākumos kopā ar Valsts prezidentu piedalīsies arī populārais mūziķis, TV šova „Koru kari” vadītājs Lauris Reiniks.” I.Lase noliedz, ka prezidents tādējādi popularizēs kādas noteiktas televīzijas šovu.

Kā uzsvēra I.Lase, ideja esot pilnīgi pretēja un tas būs loģisks turpinājums dziesmusvētkiem un prezidenta diskusijai ar diriģentiem un mūziķiem. Atgādinām, ka vasarā, sakot uzrunu dziesmusvētku noslēguma koncertā, V.Zatlers aicināja skolās ieviest obligātās dziedāšanas stundas.

“Reiniku uzrunājām kā populāru mūziķi, kurš savulaik ir dziedājis korī, viņš ar savu piemēru var iedvesmot citus. Kas var motivēt bērnus dziedāt korī? Populārs mūziķis,” Reinika izvēli pamatoja I.Lase.

Atbildot uz jautājumu, kam pieder ideja par L.Reinika pieaicināšanu prezidenta skolu apmeklējumu laikā, I.Lase norādīja, ka “1.septembris ir nākamais prezidenta solis koru popularizēšanai, bet ne pēdējais”.  

Pats mūziķis sarunā ar Dienu atzina, ka ar piedāvājumu braukt uz Cesvaini viņam zvanīts no prezidenta kancelejas. “Es ar prieku un pagodinājumu šo piedāvājumu pieņēmu,” sacīja L.Reiniks, piebilstot, ka tas sakrīt ar viņa domām un viņš šādas idejas parasti atbalsta.

“Sagatavošu tādu draudzīgu un vienkāršu runu, lai pateiktu, ka dziedāt korī ir forši un tie nav tikai mokoši mēģinājumi, bet nāk klāt arī daudz interesantu lietu,” teica mūziķis.

Pēc mūziķa vārdiem, viņa vadīts šovs “Koru kari”, kas rudenī tiks pārraidīts TV3, ar šo vizīti neesot saistīts. L.Reiniks gan norādīja, ka Cesvainē šovu pieminēs. L.Reiniks gan to neuzskata par raidījuma popularizēšanu, bet drīzāk par iespēju jauniešiem parādīt, ka “kori nav tikai tautasdziesmu dziedāšana tautastērpos, bet tas var būt arī kaut kas ļoti moderns, iekļaujot arī estrādes dziesmas”. 

"Visam darbam, kas šeit ieguldīts, prezidenta apmeklējums būs augsts novērtējums, nodegušās skolas vietā uzbūvēt jaunu - tas ir varoņdarbs," tā prezidenta ierašanos komentēja Cesvaines domes priekšsēdētājs Vilnis Špats, norādot, ka prezidents pilda pērn solīto. Cesvaines skolu, kas bija izvietota Cesvaines pilī, 2002.gadā pilnībā izpostīja ugunsgrēks. Pēc V.Špata stāstītā, pašlaik būvniekiem vēl nav samaksāti 610 000 latu, tādēļ nevar uzsākt skolas būvniecības nākamās kārtas.

Jau vēstījām, ka izglītības ministre Tatjana Koķe (ZZS) pirmdien, 1.septembrī, piedalīsies vairākos pasākumos Vidzemē, bet premjers mācību gada sākumu neatzīmēs, jo dosies uz Eiropadomes sanāksmi Briselē.

Dienai pastāstīja T.Koķes preses sekretāre Agnese Korbe, ministre priekšroku dos Smiltenes ģimnāzijas jaunās piebūves atklāšanai, ielūgums uz to saņemts jau gada sākumā uzreiz pēc stāšanās ministres amatā. T.Koķes dosies uz pieņemšanu Valmieras domē, kur piedalīsies arī visi pilsētas pedagogi. Ministre lasīs lekciju par izglītības sistēmu Vidzemes augstskolā, bet vēlā pēcpusdienā T.Koķe, kā Latvijas Universitātes (LU) profesore, vadīs pirmo lekciju LU Juridiskās fakultātes maģistrantiem kursā “Personības attīstības teorijas”.

T.Koķe aicinājusi valdības ministrus, kā arī ikvienu iedzīvotāju 1.septembrī apmeklēt savas bijušās skolas vai savu bērnu mācību iestādes, apliecinot, ka "izglītība mūsu valstī ir patiesa vērtība". Pēc A.Korbes teiktā, pagaidām interesi par šo ideju izrādījuši tikai Izglītības un zinātnes ministrijas darbinieki.

Dienai pastāstīja premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) preses sekretārs Edgars Vaikulis, I.Godmanis 1.septembrī piedalīsies Eiropadomes ārkārtas sēdē, kas būs veltīta Gruzijai. Šī iemesla dēļ viņš nevarēs apmeklēt nevienu no 1.septembra pasākumiem Latvijā.

(Papildināta ar L.Reinika sacīto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas