Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (11:58) - Zemnieku saeima: Lielveikali atsakās iepirkt Latvijā audzētus dārzeņus

Daži no Latvijas lielākajiem veikalu tīkliem atsakās iepirkt Latvijā audzētus dārzeņus un priekšroku dod lētākai importa produkcijai, pirmdienas rītā  intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma atzina biedrības Zemnieku saeima priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Īpaši pēc Krievijas embargo daudziem dārzeņu audzētājiem sokas sevišķi grūti. Tas saistāms ar to, ka pēc embargo ieviešanas Polija lielu daudzumu lētas produkcijas iepludinājusi citos tirgos, tostarp arī Latvijā.

"Polijas dārzeņu ļoti veiksmīgi ienāca Latvijas tirgū. Veikalu ķēdes nebūt nav atsaucīgas attiecībā uz Latvijas dārzeņiem. Parādās ziņas, ka veikalu ķēdes atsakās [pieņemt Latvijas produkciju]," klāstīja Lazdiņš. Viņš atzina, ka šādas ziņas saņemtas par Maxima un Rimi veikalu ķēdēm.

Līdz ar to, pēc Lazdiņa teiktā, Latvijas dārzeņi teju izspiesti no pašmāju tirgus. Lai šo situāciju mainītu, "bez tādas kopīgas sadarbības gan lauksaimniekiem, gan pārstrādātājiem, veikalu ķēdēm, valdību, mēs to sektoru nespēsim nosargāt," viņš atzina.

Maxima Latvija pārstāvis Jānis Beseris paziņojumā presei gan uzsvēris, ka ražas sezonas laikā Maxima veikalos vietējie dārzeņi un augļi ir līdz pat 70% no visiem piedāvātajiem dārzeņiem un augļiem. Piemēram, ražas sezonā Maxima veikalos pārsvarā pieejami tikai Latvijas kāposti, kartupeļi, burkāni un bietes. Savukārt importē tos dārzeņus, kuriem Latvijā vēl nav sākusies ražas sezona vai Latvijā netiek audzēti pietiekamā apjomā, piemēram, baklažāni, cukini, paprika un citi.

Pašlaik Maxima Latvija veikalos ir pieejamas vietējās bietes, sešu veidu kartupeļi, burkāni, sarkanie kāposti, sveramie kāposti, riekstu ķirbji, fasētie zaļie loki, salāti podiņos un dzeltenie tomāti un pašmāju āboli, pavēstīja Beseris.

Pievienots Maxima Latvija pārstāvja teiktais 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas